Marktupdate: Bitcoin schiet boven $42K, XMR en LUNA leiden rally altcoins

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Marktupdate: Bitcoin schiet boven $42K, XMR en LUNA leiden rally altcoins

By Charles Thuo - Kort bericht

De wereldwijde cryptomarkt is vandaag met 6,19% gestegen, met een marktkapitalisatie van $1,84 biljoen. Het cryptomarktvolume is ook met ongeveer 8,28% gestegen tot $95,59 miljard.

Verrassend genoeg is Bitcoin (BTC) weer boven de $42.000 gestegen nadat het na de sterke bearmarkt van de afgelopen weken had gedreigd onder de $30K te dalen; BTC handelt op het moment van schrijven op $42.119,68.

Uitvoerend bevel van Biden en de oorlog in Oekraïne

De hele cryptomarkt heeft de afgelopen weken een behoorlijk volatiele periode doorgemaakt, vooral sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen. Ook zijn de grondstofprijzen gestegen sinds het uitbreken van de oorlog, waarbij goud centraal stond.

Risicoactiva zoals Bitcoin en eigen vermogen lijken zich tegenwoordig echter te stabiliseren en op te warmen voor de komende uitvoeringsbevel door de Biden-administratie te midden van de groeiende wereldwijde acceptatie van crypto.

Het is vermeldenswaard dat crypto Oekraïne te hulp is gekomen door donoren een manier te bieden om te doneren aan het Oekraïense leger. On-chain dataprovider Santiment merkte op dat crypto-discussies de afgelopen weken meer tempo hebben gekregen.

DBS Holdings Group Ltd. Chief Executive Officer, Piyush Gupta, verklaarde dat cryptocurrencies zoals Bitcoin zullen blijven dienen als een zinvolle opslag van waarde. Hij zei:

“Regelgevers en politici zullen niet graag de controle over het monetaire beleid en de instrumenten voor economisch beheer opgeven, en zullen daarom zeer omzichtig zijn met het laten groeien van particulier geld. Dit gezegd hebbende, denk ik dat privégeld (crypto) zal blijven groeien als een betekenisvolle opslag van waarde, net zoals goud dat tegenwoordig is.'

Monero en Terra prijsstijging leidend voor altcoins

Naast bitcoin zijn de meeste altcoins teruggekomen en de meeste stijgen in een ongekend tempo.

Ethereum, de meest gevierde altcoin, heeft de afgelopen 24 uur een stijging van 6,76% geboekt en handelde op het moment van schrijven op $2.759,91.

De top tien winnaars van vandaag onder populaire altcoins zijn Monero (XMR), Terra (LUNA), Arweave (AR), Zcash (ZEC), Secret (SCRT), NEAR Protocol (NEAR), Nexo (NEXO), Dash (DASH), XDC-netwerk (XDC) en Kadena (KDA).

Monero heeft de afgelopen 24 uur 20,15% gewonnen en Terra (LUNA) heeft de afgelopen 24 uur 19,45% gewonnen.