MATIC behaalt nieuwe recordhoogte naarmate de dApps naar Polygon migreren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

MATIC behaalt nieuwe recordhoogte naarmate de dApps naar Polygon migreren

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Afbeelding van het Polygon logo

MATIC bereikte vanmorgen een nieuwe recordprijs van 1,20 dollar nadat Curve.fi, Decentraland en SushiSwap de afgelopen maand allemaal met Polygon geïntegreerd zijn

Polygon (MATIC) is de laatste tijd naar nieuwe hoogten gestegen, met een winst van meer dan 53% in de afgelopen zeven dagen en alleen in de afgelopen 24 uur al een stijging van meer dan 33%. Na zondag voor de eerste keer de 1 dollargrens te hebben doorbroken, zette MATIC vanmorgen een nieuwe recordprijs (ATH) van 1,20 dollar neer. Maar wat steekt er achter de recente rally?

Polygon is een schaalbaar Ethereum infrastructuur ontwikkelingsplatform. Het ondersteunt het bouwen van vele soorten applicaties en kan Layer 2 schaaloplossingen implementeren, zoals optimistische rollups en zk-rollups.

Een belangrijke bijdrage aan de hernieuwde populariteit van MATIC kan daarom de schaalvergroting van Ethereum zijn. De gemiddelde transactiekosten voor Ethereum bedragen op dit ogenblik een recordbedrag van bijna 70 dollar. Het schalen is een belangrijk probleem voor veel Ethereum gebruikers, maar in maart stelde het Ethereum Layer 2 project Optimism zijn lancering uit, waardoor projecten zoals Polygon de situatie verbeteren moeten.

Hoge gas vergoedingen hebben er ook toe geleid dat verschillende projecten naar Polygon zijn overgestapt. Deze omvatten Aave, dat eind maart met Polygon begon te werken om zo de Ethereum congestie te omzeilen. Polygon biedt blokbevestigingstijden van minder dan twee seconden en tot 65.000 transacties per seconde op een enkel zijketen. De totale waarde vergrendeld (TVL) in Aave is de afgelopen maand meer dan verdubbeld.

Vervolgens lanceerde Curve Finance vorige maand een liquiditeitspool op Polygon, plus de door blockchain aangedreven VR-wereld Decentraland stelde haar gebruikers in staat om hun MANA van Ethereum naar Polygon te verplaatsen, dit als onderdeel van een grotere inspanning om alle Decentraland dApps (gedecentraliseerde apps) met Polygon te integreren. De afgelopen week is SushiSwap ook live op Polygon gegaan.

Al deze activiteit op Polygon heeft tot een explosie van het aantal gebruikers op het netwerk geleid, en een gestage groei van het aantal MATIC adressen. Volgens gegevens van CoinMarketCap is het MATIC handelsvolume alleen al in de afgelopen 24 uur met ongeveer 100% gestegen.

We zouden in de toekomst nog veel meer dApps en gebruikers naar Polygon kunnen zien migreren. Eind april kondigde Polygon de lancering aan van haar #DeFiForAll fonds van 150 miljoen dollar, dat tot doel heeft de volgende miljoen gebruikers bij gedecentraliseerde financiering (DeFi) te betrekken door het toegankelijker en kosteneffectiever te maken.

Sinds het vanmorgen haar ATH heeft bereikt, is de prijs van MATIC op het moment van schrijven naar 1,15 dollar teruggevallen. De marktkapitalisatie van Polygon overtrof vandaag voor het eerst de 6 miljard dollar, en nu er zoveel op dit netwerk gebeurt, is er wellicht nog meer ruimte voor groei.