Mauritius geeft een framework vrij voor het aanbieden van beveiligingstokens

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Mauritius geeft een framework vrij voor het aanbieden van beveiligingstokens

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De hoofdregulator van Mauritius heeft een gereguleerd beleid ontwikkeld voor een alomvattend ecosysteem van beveiligingstokens in het land

De Mauritian Financial Services Commission (FSC) heeft onlangs een raamwerk geïntroduceerd dat speciaal is ontworpen voor beveiligingstokens. De lokale toezichthouder legt uit dat dit, vergezeld van een begeleidingsdocument van 16 pagina’s, deel uitmaakt van een nieuw licentie beleid dat volledig gereguleerde handelssystemen voor beveiligingstokens in het land mogelijk maakt.

De nieuwe regeling zou het mogelijk maken dat nieuwe handelssystemen voor beveiligingstokens in aanmerking komen voor licenties van de FSC. Het machtigt een bedrijf effectief om een ​​beveiligingstoken te koop aan te bieden, ook wel een Security Token Offering (STO) genoemd, en stelt bedrijven alsmede in staat om handelshuizen binnen het rechtsgebied te exploiteren.

Een woordvoerder van de FSC vertelde dat dit al meer dan 18 maanden in de pijplijn zit. De instructies markeren het begin van de erkenning van het land voor beveiligingstokens en het bredere idee van cryptogeld als een op zichzelf staande activaklasse.

Dhanesswurnath Thakoor, de CEO van de FSC, zei dat het project is ontwikkeld “in volledige samenwerking tussen de industrie en de toezichthouder.”

“De publicatie van richtlijnen over het aanbieden van beveiligingstokens (STO) en handelssystemen voor beveiligingstokens is een nieuwe stap in het opbouwen van een open en transparant regelgevend regime voor Fintech in Mauritius. We zien al een groeiende interesse voor deze specifieke licenties en verwachten de komende maanden meerdere aanvragen te ontvangen”, reageerde Thakoor op de introductie.

De woordvoerder onthulde daarnaast dat er later dit jaar nog meer regelgeving met betrekking tot het uitwisselen van beveiligingstokens vrijgegeven zal worden.

Het is echter belangrijk om op te merken dat bedrijven aan een aantal vereisten moeten voldoen om hun licentie te behouden. Ten eerste moeten vergunninghouders zich registreren voor strikte anti-witwas maatregelen plus vereisten voor het tegengaan van de financiering van terrorisme. Net als bij traditionele beurzen, zullen ze verplicht zijn om dagelijks handelsgegevens te publiceren en deze ter beoordeling voor te leggen aan de FSC.

Bovendien moeten gelicentieerde handelssystemen voor beveiligingstokens ook minimaal 35 miljoen Mauritiaanse roepies (ongeveer 880.000 USD) achter de hand moeten houden. Ze moeten een geregistreerde bewaarder hebben voor hun digitale activa en voor elke fiat valuta die als onderdeel van het bedrijf wordt genomen.

De woordvoerder legt uit dat het doel van het nieuwe licentie beleid is om Mauritius, dat zich van oudsher heeft gepresenteerd als een crypto vriendelijke jurisdictie, om te vormen tot een regionaal knooppunt voor de handel in veiligheidstokens, dit zowel in Afrika als het nabijgelegen India.

Aangezien het land niet belemmerd wordt door dezelfde legacy systemen die soortgelijke technologische innovatie in meer ontwikkelde landen hebben tegengehouden, hoopt Mauritius dat het een concurrentievoordeel kan behalen ten opzichte van andere rechtsgebieden.