Mede-oprichter Nexo: geen Lehman-moment crypto, whales zullen kopen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Mede-oprichter Nexo: geen Lehman-moment crypto, whales zullen kopen

By Charles Thuo - Kort bericht

De meltdown van de TerraUSD (UST) stablecoin heeft voor paniek gezorgd bij stablecoin- en algemene cryptomarktinvesteerders. Hoewel de Terra Luna Foundation al een “herstelplan” heeft aangekondigd, heeft het nog steeds geen invloed gehad op de prijzen van UST en LUNA, aangezien deze nog steeds dalen, net als de rest van de cryptomarkt.

Do Kwon en donateurs van TerraUSD hadden eerder Nexo benaderd met het verzoek de UST stablecoin te ondersteunen, maar Nexo weigerde. Op de vraag waarom ze weigerden tijdens een interview met Bloomberg, de mede-oprichter van Nexo, zei Antoni Trenchev:

“Ik kan maar zoveel zeggen over de details van een reddingsplan dat nog loopt en ik wil op geen enkele manier tussenbeide komen. Wens ze veel succes. We hebben op bestuursniveau een besluit genomen waarvan we het niet verstandig vonden om er in dit stadium bij betrokken te zijn. Als ze met een ander voorstel komen waarvan we denken dat het logischer is, zullen we misschien heroverwegen, maar voorlopig blijven we aan de zijlijn.”

Kans dat de cryptomarkt zich herstelt

Hoewel de ineenstorting van TerraUSD hoogstwaarschijnlijk invloed zal hebben op de algoritmische stablecoins en niet op de asset-backed stablecoins zoals Tether, wordt het door sommigen beschreven als mogelijk het “Lehman-moment” voor crypto. Sommige crypto-miljardairs zoals SC, Michael Novogratz en Sam Men Freed hebben de afgelopen weken 70%, 80% en 90% van hun vermogen verloren. Maar toen Trenchev door Matt Miller van Bloomberg werd gevraagd of hij denkt dat het een zorg is voor de crypto-industrie in het algemeen, zei hij:

“Ik denk niet dat het een Lehman-moment is. Het zijn natuurlijk niet de mooiste momenten, maar we krijgen er een tot twee per jaar. Weet je nog, vorig jaar hadden we het China-verbod en het jaar ervoor, toen we de Covid hadden, hadden we tot 50% dalingen. Deze keer denk ik dat het anders is dat je een beperkt aantal verkopers hebt. Wat ik zie op het Nexo-platform en wat we hebben, loopt op tot 4 miljoen retailgebruikers en een zeer omvangrijke institutionele klantenkring en ik zie ze hoe dan ook niet verkopen zoals in 2020 of 2021. Ik denk dat de druk die BTC is aangezien het op dit moment de afbouw is van de enorme BTC-reserves die de Terra Foundation had opgebouwd, en dit is wat de markt onder druk zet. Ik ben benieuwd of $25.000 zal houden. Als dat niet het geval is, zal het heel goed mogelijk zijn om $20.000 opnieuw te testen, de vorige recordpunten van 2017-2018, maar ik denk dat door op zijn laatst te schrappen, grootschalige aankopen zullen binnenkomen.

Toen hij erop werd aangedrongen om uit te leggen wanneer hij dacht dat de grootschalige aankoop zal plaatsvinden, zei Trenchev:

“Ik denk rond de 20… eerst wanneer de zwelling van deze fundering begint, waarvan je weet dat onze schattingen nabij moeten zijn. Dus $25.000 per Bitcoin, of $20.000 in het ergste geval, zou het keerpunt moeten zijn.