Meer dan 2 miljoen dollar aan startkapitaal door NFT marktplaats verzekerd

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Meer dan 2 miljoen dollar aan startkapitaal door NFT marktplaats verzekerd

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een man die naar een digitale kunstgalerie kijkt

Async Art brengt door middel van programmeerbare kunst een revolutie in de omgeving teweeg waardoor makers en verzamelaars zichzelf in kunstwerken onder kunnen dompelen

Async Art, het in Silicon Valley gebaseerde digitale kunstplatform, deelde gisteren mee dat het een initiële startkapitaal financiering van meer dan 2 miljoen dollar had binnengehaald. De investeringsmaatschappij Lemniscap leidde de financieringsronde, dit met steun van Signum Growth Capital, Galaxy Interactive, Divergence Ventures, Blue Wire Capital, Collab + Currency, Semantic, Inflection, de LAO en Placeholder, die de vorige ronde van startkapitaal financiering leidde.

Async Art werd in februari 2020 gelanceerd en is op de Ethereum blockchain gebouwd. Het beoogt door de nieuwe beweging van programmeerbare kunst een revolutie in de kunst teweeg te brengen, die een ‘Master’ en ‘Layers’ omvat die onafhankelijk gecontroleerd worden en eigendom zijn.

Kunstenaars kunnen hun werk in ‘Layers’ deconstrueren waarvoor er vaardigheden ingeschakeld zijn en die kunnen door verzamelaars aangepast worden. De eigenaar van een kunstwerk zou bijvoorbeeld ‘Layers’ aan tijd of aan een andere externe gegevensbron kunnen koppelen, zodat ze autonoom zouden veranderen. Op deze manier kunnen Async Art gebruikers zelf een onderdeel van het kunstwerk worden.

Conlan Rios, de CEO en oprichter van Async Art, legt uit: “Bij Async geloven we dat de toekomst van digitale kunst programmeerbaar is. Kunst heeft de meeste impact als jij jezelf erin terugziet en met programmeerbare kunst kunnen verzamelaars en kunstenaars zich als nooit tevoren in artistieke werken onderdompelen.”

Async Art heeft in korte tijd veel bereikt: het platform heeft al meer dan 5 miljoen dollar aan biedingsvolume ontvangen, meer dan 1 miljoen dollar aan kunstverkopen en lanceerde een speciale smart tv-app voor het weergeven van kunst.

Bovendien werd Robert Alice’s ‘Block 21’, Async Art’s eerste NFT, afgelopen oktober door het prestigieuze veilinghuis Christie’s verkocht. Dit is een digitaal portret van de Bitcoin code die de voorpagina’s haalde toen het voor meer dan 130.000 dollar verkocht werd.

Het bedrijf is op dit moment op zoek naar een community manager en een platform ontwikkelaar om het team uit te breiden, met plannen om nog meer Async weergavemethoden voor illustraties te ontwikkelen en nog meer gebruikers aan boord te krijgen.

Het Lemniscap team merkte op: “Aangezien financiële use-cases hun waardepropositie in een gedecentraliseerde omgeving blijven versterken, is de media het volgende gebied die klaar voor een verstoring is. Door het gedeelde eigendom van kunstwerken en een dynamische invloed op hun uiterlijk mogelijk te maken, zet Async Art het bestaande concept van kunst op zijn kop en maakt het de weg vrij voor een geheel nieuwe categorie van programmeerbare media.”