Meer dan 90% blokopbrengst Monero gemijnd

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Meer dan 90% blokopbrengst Monero gemijnd

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Monero heeft gepland dat op 31 mei 2022 18.4 miljoen XMR-munten in omloop moeten zijn. Op dit moment is echter al meer dan 90% van de totale blokopbrengst binnengehaald door de mijners. Bijna 16.6 miljoen munten zijn in omloop gebracht en dat betekent dat het tijd is om een nieuwe opbrengst neer te zetten voor de mensen die blokken binnenhalen. Dit wordt gedaan aan de hand van tail emissions, een Engelstalige term die niet veel meer betekent dan vaste opbrengsten per blok. De nieuwe opbrengst zal 0,6 XMR bedragen, in tegenstelling tot de 3,41 XMR van dit moment. Monero houdt echter in de gaten dat het mijnen rendabel blijft.

90 procent monero gemijnd
Meer dan 90% van Monero al gemijnd

De vergelijking met Bitcoin

De vergelijking met Bitcoin (BTC) is snel gemaakt. Ook hier zijn veel van de munten gemijnd en wordt het Lightning Network gebruikt waar de gebruikers geen toeslag hoeven te betalen voor de mensen die blokken mijnen. Concreet betekent dit dat het mijnen van Monero op termijn veel interessanter is dan het mijnen van Bitcoin – en dat is een probleem. De veiligheid van de Bitcoinblockchain is namelijk op dit moment volledig afhankelijk van de mijners die de transacties controleren.

Bij Monero gaat dit niet het geval zijn. Monero (XMR) heeft namelijk aandacht voor de mensen die mijnen en de community zelf. Er wordt voor gezorgd dat het mijnen van XMR aantrekkelijk blijft; en dat betekent dat Monero een beter perspectief heeft voor de toekomst dan de eerste cryptovaluta zelf. Daarmee is de kans groot dat Monero ook in de toekomst een speler van belang blijft.

Wat betekent dit voor de vraag naar XMR?

De vraag naar XMR is op dit moment nog niet genoeg om het deflationaire model van de blockchain te ondersteunen. En de vraag naar Monero kan in de nabije toekomst veel groter worden omdat dit de cryptomunt is die anonimiteit garandeert. De sleutels van de transacties worden door elkaar gehaald waardoor nooit met zekerheid te zeggen is wie de verzender was en wie de betaling ontvangen heeft. Voor een anonieme en decentrale economie met veel oog voor veiligheid is Monero daarmee de oplossing.

vraag XMR moet stijgen voor deflationair beleid monero
Voor het deflationaire beleid van Monero moet de vraag nog stijgen

Het nieuws rond een eventuele harde vork medio 2018 en de negatieve publiciteit hebben Monero geen schade toegebracht. Sterker nog, het is een populaire keuze geworden voor hackers en mensen op het Dark Web. Tegelijkertijd is de vraag naar XMR gestegen, juist omdat Monero zo vaak in het nieuws geweest is. Het is wachten op de roadmap en de reactie van de mijners die de opbrengst zien dalen – maar tegelijkertijd rendabel kunnen blijven mijnen. Ook is het de vraag wat de BTC-mijners gaan doen wanneer zij dit nieuws zien. Grote kans dat er veel meer activiteit zal zijn rond Monero in de nabije toekomst, waardoor transacties alleen maar sneller en meer anoniem zullen worden.

Gekenmerkte Beeldbron:Pixabay