Microsoft kondigt haar Azure Blockchain Tokens platform aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Microsoft kondigt haar Azure Blockchain Tokens platform aan

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Technologiegigant Microsoft heeft de komst van hun nieuwe Azure Blockchain Tokens platform aangekondigd. Dit is een initiatief welke speciaal is ontworpen om bedrijven mee te helpen heel gemakkelijk hun eigen tokens te creëren.

Wat hebben ze aangekondigd?

De details werden onthuld tijdens de Microsoft Ignite conferentie die in Orlando, Florida gehouden werd. Er werd vervolgens meer informatie aangereikt door Marley Gray, de principal architect bij Microsoft en voorzitter van het Token Taxonomy Initiative (TTI). Marley stelt zich de taak van het crypto tokens produceren net zo eenvoudig voor als het aansluiten van een printer op een laptop.

Hij wees erop dat het in het verleden ingewikkeld en tijdrovend was om een printer te installeren. Dit kwam door de verschillende soorten printers met hun eigen stuurprogramma’s. De taak van de creatie van blockchain tokens heeft momenteel met soortgelijke problemen te maken.

Daarom is er het idee dat het proces van het maken van deze tokens nu net zo soepel kan verlopen als het aansluiten van een printer. Gray wees erop dat dit niet enkel een Microsoft initiatief is. Hij verklaarde dat ze proberen de barrières weg te nemen om te voorkomen dat het gezien wordt als Microsoft versus IBM of andere bedrijven.

Hoe werkt het Azure Blockchain Tokens platform?

Gray zei dat ze een cloudgebaseerd platform creëren waarmee “elk token binnen het TTI framework” gemakkelijk op zijn plaats kan worden geschoven. Dit omvat verschillende blockchain varianten zoals Ethereum, R3 en IBM.

Met dit platform kunnen bedrijven uit een reeks sjablonen kiezen. Het aantal sjablonen zal naar verwachting na verloop van tijd toenemen. Ze voldoen allemaal aan de TTI normenwaar Microsoft, IBM, Intel en anderen achter staan.

De tokens welke op deze manier zijn opgebouwd, kunnen gebruikt worden voor zaken als beloningen voor loyaliteit en kredietbrieven, maar eveneens om teams te stimuleren hun doelen te bereiken. Bedrijven kunnen ook gemakkelijker tokens gebruiken met onder andere Microsoft Office suite applicaties en Dynamic.

De voorbeeldtokens die worden vrijgegeven bevatten onder andere het Fabric FabToken van IBM. De BOND van Santander en Intel’s REWARD zijn alsook aanwezig. Geen van deze tokens is al in productie. Een verklaring van de Enterprise Ethereum Alliance(EER) bevestigde echter dat de specificaties eenvoudig kunnen worden gedownload.

Gray bevestigde dat ze graag obstakels willen wegnemen. Ze willen voorkomen dat het enkel als een Microsoft project gezien wordt, of een zaak van Microsoft versus IBM of andere bedrijven.

Hoe wordt het ontvangen?

Dit kan een belangrijke doorbraak betekenen voor bedrijven die blockchain tokens willen produceren. De aanwezigheid van zoveel grote bedrijven op het Azure Blockchain Tokens project zou moeten meehelpen het tot een groot succes te maken. Dit zou de blockchain sectormoeten bevorderen om te blijven groeien.