Microsoft vraagt in een enquête Xbox gamers naar Bitcoin betalingen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Microsoft vraagt in een enquête Xbox gamers naar Bitcoin betalingen

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Twee gamers die op een Xbox spelen

De techgigant Microsoft vraagt Xbox gebruikers naar de mogelijkheid om met Bitcoin voor producten en diensten te betalen

Microsoft zou kunnen overwegen om een Bitcoin betalingsoptie aan haar Xbox Live online winkel toe te voegen. Volgens een Reddit post van gisteren op r/XboxSeriesX heeft de techgigant een enquête uitgegeven waarin Xbox gebruikers naar hun favoriete betalingsopties in de online winkel gevraagd worden, met Bitcoin als één van de opties. De afbeelding, tezamen met de links naar de Reddit groep, circuleert op sociale mediaplatforms, waaronder andere subreddits zoals r/ethtrader en r/Bitcoin.

Een Xbox gebruiker onthulde dat personen aan de enquête deel kunnen nemen als ze deel van het Xbox Insider programma uitmaken voor het bètatesten van OS updates. Cryptovaluta’s zijn relatief populair onder gamers, dus de introductie van de Bitcoin optie zou het voor hen gemakkelijker maken om in de winkel voor goederen en diensten te betalen.

De techgigant begon in 2014 BTC te accepteren, waardoor hun in de Verenigde Staten gevestigde gebruikers content van Windows konden aanschaffen, waaronder Xbox games. Het bedrijf stopte daarna met de betalingsoptie, maar hervatte de acceptatie ervan wederom in januari 2018. Microsoft accepteert op dit moment echter geen crypto betalingen in de online Xbox winkel.

Hoewel het bedrijf misschien Bitcoin in zijn Xbox winkel gaat accepteren, is de techgigant niet zo optimistisch over cryptovaluta’s als Tesla en MicroStrategy dat zijn; die elk miljarden dollars in cryptogeld hebben geïnvesteerd.

Het heeft voor de toonaangevende cryptovaluta even geduurd om bedrijven en financiële instellingen ervan te overtuigen dat het een waardevol bezit is. Institutionele beleggers krijgen momenteel via verschillende fondsen en trusts een blootstelling aan Bitcoin. Nu Morgan Stanley alsook de sprong naar Bitcoin maakt, is het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat andere toonaangevende Amerikaanse banken een Bitcoin toegang aan hun cliënten gaan aanbieden.