MicroStrategy CEO: tegen 2026 zullen 1 mld mensen met Bitcoin geld sparen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

MicroStrategy CEO: tegen 2026 zullen 1 mld mensen met Bitcoin geld sparen

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een smartphone met het BTC symbool omgeven door fysieke Bitcoins

De leidende cryptovaluta zal de komende vijf jaar een enorme acceptatie ondergaan, aangezien meer dan een miljard mensen ervoor zullen kiezen om hun rijkdom in Bitcoin (BTC) op te slaan

De CEO van MicroStrategy is van mening dat de crypto geldmarkt de komende vijf jaar een enorme acceptatie zal doormaken, en voorspelt dat een miljard mensen hun vermogen in Bitcoin zullen opslaan. De leidende cryptovaluta bereikte vorige week bijna de 60.000 dollar, maar bevindt zich momenteel in een bearishe trend waarbij de prijs gisteren onder de 45.000 dollar daalde.

Michael Saylor is een voorstander van Bitcoin en uitte gisteren tijdens een interview met CNBC zijn standpunt. Volgens Saylor zullen een miljard mensen er in de komende vijf jaar voor kiezen om hun vermogen in BTC op te slaan, en dat zullen ze met mobiele apparaten doen. Hij noemde Bitcoin “het dominante digitale monetaire netwerk”, aangezien de cryptovaluta nog steeds een marktdominantie van meer dan 61% heeft.

Saylor zei: “Er zal een dag komen waarop 7 tot 8 miljard mensen een staaf met digitaal goud op hun telefoon hebben, die ze gebruiken om hun spaargeld in op te slaan”. Zijn interview kwam een dag nadat de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, Bitcoin als inefficiënt beschreef.

Volgens Saylor hadden de opmerkingen van Yellen weinig inhoud, aangezien de use-cases van Bitcoin steeds meer aspecten van het leven van mensen binnendringen. Saylor zei dat mensen niet over het feit praten dat Bitcoin een egalitaire progressieve technologie is.

Hij wees erop dat het twaalf jaar duurde voordat Bitcoin een triljoen dollar aan marktkapitalisatie bereikte, waarmee deze prestatie twee tot vier keer sneller werd bereikt dan de technologiegiganten Apple, Google en Amazon. Saylor gelooft dat de wereld Bitcoin nodig heeft.

MicroStrategy is één van de toonaangevende bedrijfsentiteiten die in Bitcoin investeert. Het bedrijf bezit al meer dan 70.000 BTC en is van plan er nog meer aan toe te voegen. Het heeft onlangs 1,05 miljard dollar opgehaald en is van plan dit geld te gebruiken om meer Bitcoins te kopen.

Saylor gelooft dat Bitcoin goud zal inhalen en een marktkapitalisatie van 100 biljoen dollar zal bereiken. Hij zei: “Bitcoin gaat goud vervangen, en het zal de gehele goud marktkapitalisatie onderbrengen. Daarna zal het negatief renderende staatsschulden en andere monetaire indexen onderbrengen totdat het tot 100 biljoen dollar groeit”.

De CEO van MicroStrategy voorspelt dat Bitcoin minder volatiel zal worden zodra de marktkapitalisatie 10 biljoen dollar bereikt. “Terwijl het naar 100 biljoen dollar marcheert, zul je de groeipercentages zien dalen, zal de volatiliteit afnemen, en zal het een stabiliserende invloed in het hele financiële systeem van de 21e eeuw hebben”, voegde Saylor toe.

Bitcoin heeft de afgelopen maanden een grotere acceptatie door de retail en institutionele handel gezien, en deze trend lijkt zich waarschijnlijk voort te zetten naarmate steeds meer mensen in de crypto geldmarkt geïnteresseerd raken.