MicroStrategy wil 400 miljoen dollar ophalen om meer Bitcoin aan te kopen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

MicroStrategy wil 400 miljoen dollar ophalen om meer Bitcoin aan te kopen

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het Bitcoin logo met een MicroStrategy banner

MicroStrategy wil 400 miljoen ophalen om meer Bitcoins aan te kopen, aangezien de prijs van de cryptovaluta onder 40.000 dollar blijft

MicroStrategy wil 400 miljoen dollar verzamelen door in een onderhandse aanbieding senior beveiligde obligaties te verkopen. Het bedrijf is van plan de opbrengst te gebruiken om meer Bitcoins aan te schaffen, waarmee het haar positie als één van de toonaangevende bedrijven met het grootste Bitcoin bezit verstevigt.

MicroStrategy meldde gisteren in een blogpost dat de senior beveiligde obligaties voor investeerders buiten de Verenigde Staten beschikbaar zullen zijn. De obligaties zijn in 2028 verschuldigd en de investeerders zullen een blootstelling aan Bitcoins en andere activa krijgen die door het bedrijf gekocht zijn.

De notes en de gerelateerde garanties zullen op senior beveiligde basis door de bestaande en toekomstige senior schulden van MicroStrategy gedekt worden; dit dankzij zekerheden op vrijwel alle activa van MicroStrategy en de borgstellers, waaronder alle Bitcoins of andere digitale activa die op of na de sluiting van het aanbod verworven zijn, maar met uitzondering van de bestaande Bitcoins van MicroStrategy, evenals de Bitcoins en digitale activa die met de opbrengst van bestaande Bitcoins verworven zijn”, meldde MicroStrategy in een verklaring.

Bovendien, hoewel het aanbod enkel voor beleggers buiten de Verenigde Staten beschikbaar is, is het alsmede aan de markt en andere voorwaarden onderhevig. MicroStrategy is op dit moment één van de grootste Bitcoin houders ter wereld. Het bedrijf bezit 92.079 Bitcoins (ter waarde van meer dan 3,3 miljard dollar), en MicroStrategy berichtte verder dat de Bitcoins in handen van MacroStrategy LLC zullen zijn, haar nieuw gevormde dochteronderneming.

Het in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf maakte haar plannen met betrekking tot de fondsen bekend. MicroStrategy wil het gegenereerde geld graag gebruiken om meer Bitcoins te verwerven. De prijs van de toonaangevende cryptovaluta is sinds haar recordprijs met ongeveer 40% gedaald. Verschillende institutionele beleggers en zakelijke entiteiten zien deze prijscorrectie als een buitenkans om nog meer cryptovaluta’s te kopen. MicroStrategy is één van de bedrijven die haar positie in de cryptomarkt verstevigt.