Minister van Luxemburg wil samenwerken met Ripple

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Minister van Luxemburg wil samenwerken met Ripple

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Luxemburg wil samenwerken met Ripple

De grote community van Ripple (XRP) kreeg heugelijk nieuws toen de minister van Financiën in Luxemburg aangaf meer aandacht te vestigen op de mogelijkheden die Ripple (XRP) biedt. Gramegna sprak in zijn tweet over het verder ontwikkelen van de mogelijkheden in Luxemburg zelf, maar ook in Europa als geheel. Het nieuws verspreidde zich snel en de reacties waren overwegend positief. De tweet was het resultaat van een ontmoeting tussen de minister en de oprichter van Ripple, Chris Larsen.

Luxemburg gaat samenwerken met Ripple – Bron: PHOTOCREO Michal Bednarek/ shutterstock.com

Voeten aan de grond – maar dat had Ripple natuurlijk al

Ripple staat bekend om de vele samenwerkingen wereldwijd. Zo werkt deze blockchain samen met verschillende banken en wordt er keer op keer gesproken over implementatie van meer mogelijkheden. Vooral het internationale betalingsverkeer zou sterk baat hebben bij de technologie achter Ripple. Grote namen die op dit gebied herhaaldelijk voorbijgekomen zijn, zijn onder andere de Rabobank en Santander. Ook in Nederland wordt gekeken naar de mogelijkheden dus.

Maar nu de minister van Financiën in Luxemburg zelf nadrukkelijk de aandacht legt op de blockchaintoepassingen, wordt het vele malen interessanter. Het bankwezen is groot, maar wanneer de nationale overheden (en Europa als geheel) gaan kijken naar implementatie van de Ripple-blockchain, dan is de kans groot dat de vraag naar de technologie en munten nog sterker toe zal nemen.

Wat gaat er concreet gebeuren?

Dat is volledig onduidelijk. Er zijn geen details vrijgegeven over het topoverleg tussen de oprichter van Ripple en de minister van Financiën. Ook is het onduidelijk op welk vlak we ontwikkelingen mogen verwachten, aangezien de nationale overheden zelf geen betaalsysteem hebben. Ook is niet duidelijk wat de rol van Europa is binnen de stappen die gezet zullen worden. Voorstanders van de blockchain spreken op dit moment al over mogelijkheden om via de blockchain te stemmen of documenten vast te leggen. Ripple noch Luxemburg heeft hier meer informatie over gegeven.

Waarom is dit toch van groot belang?

De blockchaintechnologie en de vele cryptovaluta zijn een sterke basis voor een nieuw economisch systeem. Betrouwbaarheid, transparantie, snelheid en veiligheid staan hierbij hoog in het vaandel. Maar om dit alles te bewerkstelligen is het wenselijk dat het ‘systeem’ voeten aan de grond krijgt. Het moet niet alleen geïmplementeerd worden, het moet ook de steun krijgen van grote pijlers in de samenleving.

De rol van de blockchain wordt aanzienlijk groter – Bron: Production Perig /shutterstock.com

Op het moment dat de overheden én het bankwezen kiezen voor de blockchain, wordt het veel makkelijker om toepassingen nationaal en internationaal te gebruiken. Opvallend is de keuze voor Ripple overigens niet in dit kader. Ripple biedt concrete toepassingen en heeft een breed bereik qua samenwerkingen, waar de munten zoals Bitcoin (BTC) vooral een betaalmiddel zijn. En dat is op dit moment nog niet bijzonder aantrekkelijk voor de overheden, terwijl het bankwezen hier juist wél van gaat profiteren door digitaal goud op te slaan om meer zekerheid te hebben. Het mag duidelijk zijn dat de markt sterk in ontwikkeling is op dit moment dus.