Moet je Tron kopen? 5 dingen die je moet overwegen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Moet je Tron kopen? 5 dingen die je moet overwegen

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De Tron-prijs heeft zich gestaag hersteld nadat deze in februari was gecrasht naar een historisch dieptepunt van $0,05. Op het moment van schrijven handelde het TRX-token op $0,075, waarmee de totale marktkapitalisatie op meer dan $7,3 miljard kwam. Dit maakt het de 24e grootste cryptocurrency ter wereld. Dit zijn de vijf dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van Tron.

Tron is een proof-of-stake munt

Blockchain-projecten worden gebouwd met behulp van een aantal technologieën. Bitcoin, de eerste cryptocurrency ter wereld, introduceerde een concept dat bekend staat als proof-of-work. PoW is een veilige technologie die het mogelijk maakt om nieuwe munten te genereren met behulp van computeralgoritmen. Hoewel het proces veilig is, vereist het aanzienlijk dure computers en is het proces meestal duur.

Tron maakt geen gebruik van de proof-of-work-aanpak. In plaats daarvan gebruikt het proof-of-stake, een proces dat validators gebruikt om nieuwe munten te genereren. PoS is meestal milieuvriendelijker en staat bekend als sneller dan proof-of-work.

Sommige van de bekendste blockchain-projecten hebben nu zelfs de PoS-technologie omarmd. Ethereum gaat over van PoW naar PoS tijdens de Ethereum 2.0-upgrade. Andere populaire platforms die PoS gebruiken zijn Polkadot, Avalanche en Terra.

Er zijn verschillende voordelen die voortvloeien uit het feit dat Tron een PoS-munt is. Ten eerste betekent dit dat men gemakkelijk stakingsbeloningen kan verdienen. Staking is een proces waarbij je jouw geld gewoon stort op een beurs zoals Coinbase en Binance. Na dit te hebben gedaan, verdien je maandelijks een bepaald bedrag aan rente. Staking is niet mogelijk met PoW-netwerken zoals Bitcoin en Kadena.

Ten tweede is Tron als proof-of-stake een aanzienlijk sneller blockchain-project dan andere netwerken. Volgens zijn website kan het meer dan 2.000 transacties per seconde verwerken. Bitcoin kan slechts minder dan 10 TPS aan, terwijl Ethereum minder dan 20 tps aankan. Ten derde is Tron eenvoudig te integreren met andere blockchains zoals Avalanche en Solana.

Ecosysteem Tron groeit

Het tweede dat je moet weten, is dat het Tron-ecosysteem een sterke groei doormaakt. In de afgelopen maanden groeit het aantal ontwikkelaars dat met Tron bouwt. De meeste van deze ontwikkelaars bevinden zich in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) -industrie, terwijl anderen zich in de metaverse en niet-fungible token (NFT) -industrie bevinden.

Volgens DeFi Llama zijn er nu 9 applicaties gebouwd met het platform van Tron. Sommige van deze apps zijn onder andere JustLend, JustStables, SunSwap en SocialSwap. Deze apps hebben een totale waarde vergrendeld (TVL) van meer dan $4,4 miljard. JustLend heeft een TVL van meer dan $1 miljard en maakt een sterke groei door. Met de huidige TVL is Tron de 7e grootste app in zijn ecosysteem.

Een van de grootste onderdelen van het Tron-ecosysteem is BitTorrent Chain. Het was het eerste schaalbare heterogene interoperabiliteitsprotocol voor meerdere ketens. Apps die in BTTC zijn gebouwd, zijn compatibel met andere ketens zoals Ethereum, Solana en Fantom.

De relatie tussen Tron en BitTorrent begon in 2018 toen Justin Sun het kocht. Na jaren van ontwikkeling lanceerden ze BTTC, waarvan het native token bekend staat als BTT en een totale marktkapitalisatie heeft van meer dan $1,8 miljard.

Tron heeft te maken met sterke concurrentie

Een ander ding dat je moet weten wanneer je Tron wilt kopen, is dat de concurrentie aanzienlijk toeneemt. Toen Tron een paar jaar geleden werd gelanceerd, waren er een paar concurrenten. Destijds was Ethereum een van de weinige platforms met smart contractfuncties. Tegenwoordig is de industrie competitief geworden met toepassingen die verschillende strategieën gebruiken.

Enkele van de grootste Tron-concurrenten zijn Terra, BNB Chain, Avalanche, Solana en Fantom. Al deze zijn aanzienlijk groter dan Tron. Andere kleinere die een grote bedreiging voor Tron worden, zijn Polygon, Cronos, Arbitrum. Golven, en dichtbij.

Al deze platforms veranderen hun industrieën met behulp van verschillende functies. Near Protocol en Ethereum hebben bijvoorbeeld de sharding-technologie omarmd om de doorvoer te vergroten. Aan de andere kant is Polygon een laag-2-netwerk waarvan het doel is om Ethereum-applicaties een boost te geven. Daarom zal de groei van de Tron-prijs afhangen van het aantal ontwikkelaars dat het netwerk zal omarmen.

Tron heeft een stablecoin

Stablecoins worden spelers in de blockchain-industrie. In tegenstelling tot normale cryptocurrencies die zeer volatiel zijn, worden deze munten ondersteund door fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en de euro. Enkele van de grootste stablecoins zijn Tether, USD Coin, Terra USD en Binance USD. In totaal bevatten stablecoins meer dan $200 miljard aan activa.

In april 2022 kondigde Tron’s Justin Sun aan dat Tron Foundation een nieuwe stablecoin zou lanceren die bekend staat als USDD, of gedecentraliseerde USD. Eenmaal gelanceerd, zal het de eerste stablecoin in het ecosysteem van Tron zijn.

In tegenstelling tot andere stablecoins, zal de stablecoin van Tron volledig gedecentraliseerd zijn, wat betekent dat hij niet afhankelijk is van gecentraliseerde organisaties om de reserves op te slaan. In plaats daarvan worden deze reserves verstrekt door Tron DAO.

USDD zal ook anders zijn dan andere stablecoins omdat het niet wordt ondersteund door een fiat-valuta. In plaats daarvan wordt het gekoppeld aan TRX. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers, wanneer de USDD-prijs onder $1 daalt, 1 USDD naar het systeem sturen en 1 USD aan TRX ontvangen. Dat is hetzelfde concept als dat van Terra USD.

Tron is zeer vloeibaar

Ten slotte is Tron een van de meest populaire cryptocurrencies ter wereld. Als gevolg hiervan wordt het aangeboden door de meeste beurzen zoals Coinbase, FTX en OKX. Het is ook een van de meest gebruikte cryptocurrencies. Volgens haar website heeft het meer dan 88 miljoen accounts. Daarom is dit een van de meest liquide cryptocurrencies die je kunt kopen of verhandelen.