Monero prijsanalyse: gaat XMR de 243 dollarprijs opnieuw beproeven?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Monero prijsanalyse: gaat XMR de 243 dollarprijs opnieuw beproeven?

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Monero is de afgelopen dagen aan het rallyen en is er klaar voor om haar 30-dagen piekprijs van  243 dollar opnieuw te beproeven

De algehele cryptomarkt is de afgelopen 24 uur aan het stijgen en XMR was hierbij één van de begunstigden. Bitcoin steeg naar 58.000 dollar en de meeste van de leidende cryptovaluta’s werden hierdoor meegesleurd, waaronder Monero.

Na gisteren tegen 241 dollar per munt te hebben verhandeld, is de op privacy gebaseerde cryptovaluta nu weer wat afgekoeld, maar zou het kunnen proberen om het 243 dollar niveau opnieuw te beproeven.

XMR vooruitzicht

XMR steeg in de afgelopen 24 uur van een dieptepunt van 232 dollar naar een hoogste punt van 241 dollar. Haar prestatie werd waarschijnlijk door de algehele opleving van de markt aangewakkerd. Ondanks dat het op het moment van schrijven van dit rapport naar 236 dollar is gedaald, zou het XMR/USD handelspaar zeer binnenkort opnieuw het 243 dollar prijs niveau kunnen beproeven.

Een blik op de XMR/USD 4-uurs prijsgrafiek laat zien dat de cryptovaluta ver boven het 100-dagen eenvoudig voortschrijdend gemiddelde handelt. XMR lijkt hierbij een ondersteuning op de 234 dollar te hebben gevonden, aangezien de bears het niet onder dit niveau hebben gesleept. Met een sterke ondersteuning zou Monero het kunnen proberen om het weerstandspunt van 240 dollar te doorbreken om vervolgens het hoogste punt van 30 dagen van 243 dollar te bereiken.
XMR/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Als de huidige trend echter doorbroken wordt, dan kan het XMR/USD handelspaar tot onder de 230 dollar crashen in de richting van de volgende ondersteuning van 227 dollar. De MACD handelt in het groene gebied, wat betekent dat de bulls met een RSI van 67,25 nog steeds de touwtjes in handen hebben. Dit cijfer is echter nog behoorlijk neutraal, dus de controle zou ook nog steeds naar de bears kunnen verschuiven.

Visa nieuws verbetert het algehele marktsentiment

Visa kondigde gisteren aan dat het met behulp van USDC stablecoins op het Ethereum netwerk transacties op haar netwerk zal verwerken. Hiermee is Visa het eerste grote betalingsplatform geworden dat stablecoins voor transacties gebruikt.

Dit nieuws heeft de cryptomarkt een boost gegeven, waarbij Bitcoin binnen een paar uur van 55.000 naar 58.000 dollar steeg. Andere voorname cryptovaluta’s zoals Ethereum, XRP, Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) hebben de afgelopen 24 uur allemaal winsten geboekt.