MoneyGram gaat voor USDC gebruik een samenwerking met Stellar aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

MoneyGram gaat voor USDC gebruik een samenwerking met Stellar aan

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Klanten kunnen met hun wallet bij MoneyGram serviceproviders geld storten of opnemen

MoneyGram, een in de Verenigde Staten gevestigd bedrijf voor grensoverschrijdende betalingen en geldoverdracht diensten, heeft een samenwerking met Stellar aangekondigd in een deal waarbij hun klanten een toegang krijgen tot account financiering en opnames via de USD Coin (USDC) stablecoin.

De samenwerking kwam tot stand via de Stellar Development Foundation, een non-profitorganisatie achter de ontwikkeling van het Stellar Network. Het omvat tevens het Circle’s USDC betalingsbedrijf, waardoor de financiële transacties vrijwel onmiddellijk via de stablecoin afgewikkeld kunnen worden.

De deal bestaat ook uit de United Texas Bank, een FDIC verzekerde commerciële bank die de transactie afwikkeling binnen de Amerikaanse bankregelgeving zal bieden.

Naadloze conversie van fiat naar USDC

Klanten kunnen hiermee van een naadloze geldconversie profiteren, hetzij van USDC naar de lokale valuta of van contant geld naar de USD Coin, meldde het bedrijf in een persbericht.

Denelle Dixon, de CEO van de Stellar Development Foundation, merkte op dat het partnerschap de rol van blockchain technologie in financiële diensten versterkt en dat meer mensen zo van een dienst kunnen profiteren die voorheen niet voor hen toegankelijk was. Ze voegde eraan toe:

“Dankzij het bereik van MoneyGram’s diensten plus de snelheid en lage kosten van transacties op Stellar, zal een nieuwe groep van contant geld gebruikers in staat zijn hun contanten in en uit USDC te converteren, waardoor ze de toegang tot snelle en betaalbare digitale activa diensten krijgen die voorheen mogelijk onbereikbaar waren.”

De MoneyGram voorzitter en CEO Alex Holmes wees op de groei in crypto’s en stablecoins en merkte op dat het ecosysteem het potentieel heeft om de “grensoverschrijdende betalingen te stroomlijnen”.

“Gezien onze expertise in wereldwijde betalingen, blockchain en compliance, zijn we buitengewoon goed gepositioneerd om de leider te blijven in het bouwen van bruggen om digitale valuta met lokale fiat valuta’s te verbinden”, voegde Holmes eraan toe.

MoneyGram zal de diensten tegen het einde van 2021 op geselecteerde locaties uitrollen voordat het in 2022 wereldwijd live gaat.

De samenwerking van MoneyGram met Stellar komt maanden nadat het bedrijf haar samenwerking met Ripple, het bedrijf achter de XRP cryptovaluta, stopzette. De stap om de banden met Ripple op te schorten volgde op de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) tegen Ripple Labs en de topmanagers van het bedrijf. Deze zaak is nog gaande.

Stellar (XLM) is de afgelopen 24 uur met bijna 15% gestegen en verhandelt momenteel zo rond de 0,35 dollar. De koersprijs van XRP is eveneens met 5% gestegen om zo rond de 1,08 te verhandelen.