Morgan Creek CEO: Bitcoin kan in vier jaar tijd de 250.000 dollar bereiken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Morgan Creek CEO: Bitcoin kan in vier jaar tijd de 250.000 dollar bereiken

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Bitcoin voor een grafiek tentoongesteld

Bitcoin is het afgelopen jaar met meer dan 500% gestegen, maar de CEO van Morgan Creek gelooft dat het de komende jaren 250.000 dollar kan bereiken

Mark Yusko, de oprichter en CEO van Morgan Creek Capital Management, heeft er vertrouwen in dat de prijs van Bitcoin in de komende vier tot vijf jaar 250.000 dollar zou kunnen bereiken. Deze voorspelling komt ondanks het feit dat de leidende cryptovaluta de afgelopen weken ermee worstelde om het 60.000 dollar niveau te bereiken.

Yusko deed deze voorspelling terwijl hij met CNBC sprak, en voegde eraan toe dat hij gelooft dat Bitcoin nutsfuncties heeft die verder gaan dan enkel een opslag van waarde. “Het gaat om een netwerk acceptatie en toegenomen gebruik. Dit is een netwerk en de netwerken groeien exponentieel. Dit is het snelste netwerk in de geschiedenis tot 1 biljoen dollar, precies in de voetsporen van de FAANG’s die 15 tot 20 jaar duurden, afhankelijk van naar welk netwerk je kijkt”, zei Yusko.

De ware functie van Bitcoin is de afgelopen jaren het onderwerp van talloze debatten geweest. Hoewel Satoshi Nakamoto Bitcoin als een gedecentraliseerde peer-to-peer valuta heeft gecreëerd, beweren verschillende experts dat het, dankzij de enorme toename in de afgelopen jaren, een waardevol waardemiddel is geworden. De waardestijging weerspiegelt een activa in plaats van een valuta. Sommige experts beschouwen Bitcoin echter nog steeds als een valuta, aangezien het in duizenden winkels over de hele wereld als een vorm van betaling geaccepteerd wordt.

Yusko deed zijn voorspelling op basis van de huidige marktkapitalisatie van goud. Het edelmetaal heeft een marktkapitalisatie van 11 biljoen dollar, en Yusko gelooft dat Bitcoin dit binnen een aantal jaar zal inhalen. Als Bitcoin de helft daarvan kan bereiken, dan wordt het op z’n minst op het 250.000 dollar niveau verhandeld. “Wat mensen ontgaat, is dat dit een technologische evolutie van computerkracht is die niet weggaat. Het is een krachtig computernetwerk dat het basisprotocol voor het internet van waarde zal worden”, voegde hij eraan toe.

De leidende cryptovaluta heeft het afgelopen jaar beter dan goud en andere belangrijke beleggingsinstrumenten gepresteerd.