Musk en Saylor tweeten over crypto, Dogecoin stijgt met 10%

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Musk en Saylor tweeten over crypto, Dogecoin stijgt met 10%

By Dan Ashmore - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

In ontwikkelingen die absoluut niemand verrasten, werd Elon Musk gisteren een beetje ondeugend op Twitter en bevestigde dat hij zijn Dogecoin "niet zal verkopen".

De opmerkingen kwamen op een thread met – je raadt het al – Bitcoin diehard Michael Saylor, CEO van het software- annex bitcoin-holdingbedrijf MicroStrategy. Bij verdere ontwikkelingen die, wederom, absoluut niemand verrasten, steeg Dogecoin met 10% na de goedkeuring.

Inflatie discussie

De thread was echter best interessant. Musk's vraag ging oorspronkelijk over inflatie en wat de Twitter-gemeenschap dacht dat het tarief de komende jaren zou bereiken. Nu de inflatie in de VS op ongekende hoogtes blijft tikken, is het onderwerp het onderwerp geweest van veel discussie, met de angst dat het snel uit de hand loopt.

Algemeen wordt verwacht dat de Fed deze week de rente zal verhogen, na de CPI-lezing van 7,9% voor februari, waarbij de prijzen van voedsel en energie het sterkst stijgen in 40 jaar. Gecombineerd met het feit dat gas op een historisch hoogtepunt staat, is inflatie echt het onderwerp van de dag, terwijl de Fed klaar staat om voor het eerst in drie jaar te verhogen.

Misschien kwam Tom Brady terug op zijn pensioenbeslissing nadat hij zijn auto had volgetankt en besloot dat zijn $475 miljoen aan werkinkomsten niet voldoende waren

Bitcoin

Natuurlijk nam Michael Saylor dit als zijn kans om de meest polariserende inflatie-hedge van allemaal te pitchen: Bitcoin. Voorstanders noemen vaak de wiskundig gecodeerde schaarste – er zullen altijd maar 21 miljoen bitcoins zijn, waarbij de mijnsnelheid een vooraf gedefinieerd schema volgt. Met al 19 miljoen bitcoins gedolven en de laatste bitcoin gepland voor 2140, zal de vlucht naar kapitaal naar het schaarse goed exponentieel toenemen, zo luidt de theorie.

Het lijdt geen twijfel dat de schuldencrisis, de torenhoge inflatie en de aanhoudende institutionele acceptatie van Bitcoin een zeer intrigerende zaak vormt voor "magisch internetgeld" om de inflatiehedge te vertegenwoordigen die traditioneel werd bezet door goud. De bull-case gaat dat als goud een marktkapitalisatie heeft van $12,7 biljoen, aangenomen dat Bitcoin zijn plaats inneemt en zichzelf op dezelfde waarde vestigt, die marktkapitalisatie van $12,7 biljoen extrapoleert en te delen door 21 miljoen bitcoins neerkomt op meer dan $600.000 per bitcoin.

Portefeuillebeheer

Persoonlijk geloof ik dat Bitcoin klaar is om zichzelf te vestigen als een waardeopslag. Ik knar echter vaak mijn tanden wanneer Saylor mensen smeekt om hun huizen te verpanden om meer bitcoin te kopen, of om alles te verkopen wat ze hebben om het in de cryptocurrency te gieten. Natuurlijk, ik ben dol op Bitcoin en ik ben het eens met de macro-dominante visie. Maar er bestaat ook zoiets als risicobeheer, en we kunnen er niet omheen dat Bitcoin op dit moment nog steeds angstaanjagend volatiel is. De gemiddelde burger met een hypotheek kan simpelweg de 20% dagelijkse trekkingen die Bitcoin kan veroorzaken niet volhouden. Saylor is miljardair en voor mij lijkt het alsof hij het contact met de werkelijkheid volledig is kwijtgeraakt wanneer hij die evangelische Bitcoin-retoriek spuwt.

 Musk deed toen waar hij goed in was, door Dogecoin 10% korting te geven op de simpele zin "Ik bezit nog steeds en zal mijn Bitcoin, Ethereum of Doge fwiw niet verkopen (voor wat het waard is)". Een beetje verstandiger en weloverwogener dan zijn gebruikelijke Twitter-aanbevelingen, en hij schilderde een mooie nevenschikking met Saylor's hondsdolle fanatisme door te proberen "mensen die advies zoeken uit deze thread" te onderwijzen over inflatie.

Wat je ook persoonlijk van Musk en Saylor vindt, je kunt er niet omheen dat het macroklimaat – stijgende inflatie, manische gasprijzen, oorlog in Europa – allerlei interessante vragen oproept over de rol van Bitcoin in de moderne monetaire omgeving.