NASA gaat blockchain op de Titan missie gebruiken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

NASA gaat blockchain op de Titan missie gebruiken

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een door NASA aangeleverde afbeelding van een weergave van Saturnus vanaf Titan

Het ruimteagentschap heeft plannen voor een blockchain oplossing opgenomen die de communicatie voor zijn missie naar Titan zou kunnen verbeteren

NASA onderzoekt de ontwikkeling van een blockchain oplossing die de missie van het ruimteagentschap naar Titan, de ijzige maan van Saturnus, ondersteunen kan.

Een samenvatting van het voorstel van NASA onthulde dat twee technologiebedrijven, Orbit Logic en het Fraunhofer USA Center for Experimental Software Engineering een op blockchain gebouwd protocol hebben ingediend, dat de communicatie in een onherbergzame ruimteomgeving versterkt.

Het wordt ook wel de Space Communication Reconstruction and Mapping with Blockchain Ledgering (SCRAMBL) genoemd.

SCRAMBL zal gedistribueerde grootboektechnologie gebruiken om een ​​grootboek op te slaan en te verspreiden dat alle relevante gegevens bevat van een verscheidenheid aan netwerksatellieten.

Het voorstel legt uit dat het grootboek “een inventaris is van gevestigde communicatiepaden op basis van door ruimtevaartuigen gepubliceerde verbindingsstatus veranderingen, maar wat nog belangrijker is, gebeurtenissen, staten, doelstellingen en plannen herbergt die een Common Relevant Operating Picture (CROP) vormen; de sleutel tot het mogelijk maken van een coördinatie en algemeen bewustzijn van het ruimtevaartnetwerk ”.

“Wanneer het aangevuld wordt met de Autonomous Planning System (APS) oplossing van Orbit Logic (al ontwikkeld en bewezen op high-fidelity testopstellingen), zal SCRAMBL de constellatie als geheel in staat stellen om door middel van door agent-ondersteunde strategieën voor asset-teaming een beter algemeen systeemhulpprogramma te creëren.”

Het onderliggende blockchain algoritme van het programma zou zó worden ontwikkeld dat het ruimtevaartuig systeem ondanks onderbrekingen in de communicatie verder kan werken. In het geval dat een knooppunt problemen tegenkomt, zal de rest in staat zijn zich naadloos en dynamisch aan de situatie aan te passen en de meest effectieve manier vinden om een ​​bericht te verzenden.

“De ruimte specifieke algoritmen die onder dit onderzoeksonderwerp zullen worden ontwikkeld, zullen door de beperkte middelen van de computerelementen die op satellieten gebruikt worden, licht van gewicht zijn en toegesneden zijn op een efficiënte uitvoering. De optimalisaties van de routing van het netwerkpad die uitgevoerd worden, zullen goed schalen naarmate de constellatie groeit, en zich dynamisch aanpassen aan de toekomstige toevoeging van middelen (late toetreders).”

Deze mogelijkheden zullen cruciaal zijn in de toekomstplannen van NASA, aangezien het van plan is om zijn op quadcopter gebaseerde missie naar de Titan van Saturnus uit te breiden. De maan staat bekend om haar onherbergzame omstandigheden, die een serieuze uitdaging vormen bij het verzenden van data.

Het rapport merkt ook op dat SCRAMBL in missies gebruikt kan worden waarbij meerdere heterogene middelen met gedragslogica aan boord samenwerken, zoals interplanetaire missies, aardobserverende wetenschap, astronomie en planetaire verkenning.

Bovendien heeft SCRAMBL ook het potentieel om buiten NASA om te worden gebruikt. In het bijzonder bij het volgen van de geografische gebeurtenissen of veranderingen op aarde, het weer, menselijke activiteit en de coördinatie van meerdere sensoren die in satellieten aanwezig zijn ter ondersteuning van het verzamelen en samenvoegen van gegevens ter ondersteuning van data-analyse.