Nasdaq voegt ETF van Bitcoin Miners Valkyrie toe

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Nasdaq voegt ETF van Bitcoin Miners Valkyrie toe

By Benson Toti - Kort bericht

Het Valkyrie Bitcoin mining exchange-traded fund (ETF) gaat dinsdag 8 februari live op de Nasdaq-beurs.

Nasdaq zal dinsdag de Valkyrie Bitcoin Miners ETF toevoegen, een exchange-traded fund (ETF) met blootstelling aan Bitcoin-mijnbouwbedrijven.

Dit is besloten nadat de Valkyrie ETF goedkeuring heeft gekregen van de beurs, zo blijkt uit details die zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het fonds wordt verhandeld onder het symbool "WGMI".

De ETF zal minimaal 80% van het nettovermogen weerspiegelen in effecten van bedrijven waarvan de inkomsten of winst uit BTC-mining ten minste de helft van hun inkomsten uitmaken.

Het resterende deel van de investeringsratio gaat naar bedrijven die aanzienlijke Bitcoin-aandelen hebben als onderdeel van hun nettovermogen.

De ETF van Valkyrie Bitcoin Miners heeft Argo Blockchain (ARBK), Hive Blockchain (HIVE), Bitfarms (BITF), Cleanspark (CLSK) en Stronghold Digital Mining (SDIG) als top vijf toewijzingen. Deze aandelen hebben een activa-allocatie van 8% tot 10%, volgens details die op maandag zijn gedeeld.

Crypto miningbedrijven in het volgende bereik van 4% activatoewijzing zijn Marathon Digital (MARA), Digihost Technology (DGHI) en Bit Digital (BTBT).

De Nasdaq-notering voor het aandeel komt ten tijde van een toegenomen populariteit van Bitcoin, ondanks de recente prijscrash. Er komen steeds meer bedrijven met directe blootstelling aan Bitcoin (op hun balans) en degenen die indirecte blootstelling zoeken, kijken naar producten zoals het Valkyrie-aanbod.

Beleggers blijven wachten op een eerste Bitcoin ETF-goedkeuring van de SEC.