Nationale Bank van Egypte gaat RippleNet voor geldtransfers gebruiken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Nationale Bank van Egypte gaat RippleNet voor geldtransfers gebruiken

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Digitale kunst van het XRP logo

De Nationale Bank van Egypte (NBE) zal RippleNet technologie toepassen om grensoverschrijdende transacties tussen het land en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) uit te voeren

Het blockchain bedrijf RippleNet heeft aangekondigd dat de Nationale Bank van Egypte zijn technologie zal gebruiken om grensoverschrijdende transacties af te wikkelen. Deze stap is bedoeld om de bank in staat te stellen snellere transacties aan Egyptenaren te verstrekken die in de VAE wonen.

We zijn verheugd om vandaag onze samenwerking met de Nationale Bank van Egypte (NBE) aan te kondigen, de grootste bank van het Noord-Afrikaanse land. Via Ripple’s wereldwijde betalingsnetwerk RippleNet is NBE nu verbonden met de in de VAE gevestigde financiële dienstverlener LuLu International Exchange – onderdeel van de LuLu Financial Group – om zo grensoverschrijdende betalingen van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Egypte te verwerken”, aldus Ripple.

Deze recentste ontwikkeling is groot nieuws voor Ripple, aangezien Egypte in 2020 24 miljard dollar aan overboekingen ontving, waardoor het land wereldwijd één van de top vijf ontvangers van geldtransfers is, met India, China, Mexico en de Filippijnen die daarin vooroplopen.

Volgens het persbericht zal LuLu namens de bank grensoverschrijdende overboekingen van de VAE naar Egypte verwerken. Hesham Elsafty, de Group Head for Financial Institutions and International Financial Services bij NBE, erkende dat Egypte één van de toonaangevende ontvangers van geldtransfers ter wereld is. “Gezien de belangrijke rol die geldtransfers in de Egyptische economie speelt, streeft de Nationale Bank van Egypte voortdurend naar de ontwikkeling en verbetering van de infrastructuur die bij deze bedrijfstak hoort”, voegde hij eraan toe.

Volgens de bankdirecteur is het partnerschap van NBE met Ripple erg positief, aangezien het de algehele efficiëntie van de bank zou helpen verbeteren door hen te helpen tegen lagere kosten en snellere transactieperioden nieuwe allianties in andere landen te sluiten.

Deze laatste ontwikkeling komt ondanks de lopende zaak van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft het blockchain bedrijf aangeklaagd voor het uitgeven en verkopen van niet-geregistreerde effecten in de vorm van XRP tokens. Ripple blijft echter volhouden onschuldig te zijn en stelt dat XRP geen effecten zijn.