NEO prijsanalyse: de bulls zijn op zoek naar een push boven de 40 dollar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

NEO prijsanalyse: de bulls zijn op zoek naar een push boven de 40 dollar

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een NEO coin op een plat oppervlak

De prijs van NEO bevindt zich momenteel op een kruispunt, aangezien de prijs het kantelpunt van 39,6 dollar probeert te overwinnen

Fundamentals en eerdere prijsprestaties

Aanvankelijk bekend als Antshares, werd NEO als China’s allereerste openbare blockchain beschouwd toen het begin 2014 gelanceerd werd. Het project werd drie jaar later in Neo omgedoopt en wordt nu door sommigen als de Chinese versie van de Ethereum blockchain gezien.

De recente prijsstijging van NEO kan toegeschreven worden aan de totale prijsstijging van de cryptomarkt, en het feit dat de uitrol van NEO’s testnet op 31 maart ook dichterbij komt.

NEO slaagde erin om van week tot week 3,07% te verliezen. In vergelijking met andere cryptovaluta’s, deden zowel BTC als ETH het net iets beter, omdat ze kleinere verliezen lieten zien (respectievelijk 1,20% en 2,71%). NEO is, met een marktwaarde van 2,82 miljard dollar, op dit ogenblik de 33e grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven verhandelt NEO voor 39,60 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsstijging van 9,71% vertegenwoordigt.

NEO/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

NEO bevindt zich in de retracement stand sinds het op 21 februari haar hoogste punt van 55 dollar bereikte. De cryptovaluta slaagde er echter in om in de 50-daagse EMA ondersteuning te vinden en zichzelf zo weer omhoog te pushen.

De cryptovaluta bevindt zich nu op een kruispunt, aangezien het op het 50% Fib retracementniveau met een zeer sterke weerstand geconfronteerd wordt. Dit kantelpunt is cruciaal voor de korte termijn handel van NEO en de cryptovaluta zal er dagelijks een kaars boven moeten plaatsen om bullish te kunnen blijven.

De huidige prijsdruk van NEO wordt door de 21-daagse EMA ondersteund, die haar keerzijde redelijk goed in bedwang lijkt te houden.

NEO/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De RSI van NEO op het dagelijkse tijdsbestek beweegt langzaam naar het overbought gebied, maar is er nog ver van verwijderd. De huidige waarde ligt op 53,63.

NEO/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Als we op het uurlijkse tijdsbestek inzoomen, dan kunnen we constateren dat NEO een paar geweldige handelsdagen heeft gehad nadat het in de buurt van de 32 dollar een ondersteuning vond. De recente push boven het 50% Fib retracementniveau was tot dusver echter niet succesvol, met het 39,60 dollar niveau als het belangrijkste keerpunt.

NEO/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

NEO’s push boven het 39,6 dollar niveau (of het nalaten hiervan) zal haar handelstoekomst op korte termijn bepalen.