Bitcoin of goud voor afdekken inflatie? Een nieuw ruilproduct

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Bitcoin of goud voor afdekken inflatie? Een nieuw ruilproduct

By Dan Ashmore - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Een van de meest voorkomende debatten die momenteel in de economische sfeer plaatsvinden, is wat de beste inflatiehedge is. Weet je, omdat een KitKat Chunky tegenwoordig bijna meer kost dan een appartement met twee slaapkamers deze keer vijf jaar geleden.

Ouderwetse investeerders beweren nog steeds dat goud de beste hedge is, wat traditioneel de ultieme manier is om jezelf te beschermen tegen een depreciërende valuta. Het glanzende metaal heeft immers door de geschiedenis heen deel uitgemaakt van bijna elke menselijke cultuur. Het heeft de tand des tijds doorstaan. Maar het rendement sinds het piekte na de GFC was op zijn zachtst gezegd matig – een stijging van slechts 21% in de afgelopen tien jaar.

De meer oneerbiedige investeerders denken dat er een nieuwe buur is, voornaam Bit, tweede naam Coin. Is Bitcoin digitaal goud? Is het een superieure waardeopslag dan de OG-koning die goud is? De bulls stellen dat de (schandalige) outperformance van Bitcoin in het afgelopen decennium de superioriteit ervan benadrukt. Aan de andere kant, te midden van de hoogste inflatie in de recente geschiedenis, is goud YTD met 3% gestegen, terwijl Bitcoin met 17% is gedaald. Dus, wat geeft?

Hoe zit het met beide opties?

Het goede nieuws is dat we, als een wijze politicus, op het hek kunnen zitten. Omdat vandaag een nieuw op de beurs verhandeld product is gelanceerd op de Zwitserse SIX Stock Exchange dat Bitcoin en goud combineert. Het is het eerste gecombineerde op de beurs verhandelde goud/bitcoin-product ter wereld en is ontwikkeld door crypto-ETF-aanbieder 21Shares, in samenwerking met cryptodata-aanbieder ByteTree Asset Management.

Zelfs het tickersymbool is een samensmelting van de twee activa – BOLD. De uitgevende bedrijven verklaarden dat het ETP “bescherming tegen inflatie zal bieden, waardoor een optimale risicogecorrigeerde blootstelling aan bitcoin en goud” zal worden gegeven. Wat is die storing? Het is 81,5% goud en 18,5% Bitcoin, en zal “maandelijks opnieuw in evenwicht brengen volgens de inverse historische volatiliteit van elk activum”.

“BOLD wil de rompslomp van het persoonlijk beheer van de twee activa wegnemen en tegelijkertijd een gedisciplineerd proces opleggen als het gaat om het behalen van hogere risicogecorrigeerde rendementen”, zei Hany Rashwan, de CEO van 21Shares.

Eigenschappen van activa

Het is een interessant concept. Beleggers kunnen natuurlijk gewoon in goud en Bitcoin investeren in de gewenste verhoudingen, maar dat is bij de meeste ETP’s het geval. Het geeft een geautomatiseerde, gemakkelijke blootstelling aan beide activa, en de risicogewogen aanpassing is een leuke functie. Het kan het voor bepaalde instellingen ook gemakkelijker maken om blootstelling aan Bitcoin te krijgen, aangezien er voor verschillende entiteiten nog steeds wettelijke belemmeringen voor de cryptocurrency zijn.

Beginnende beleggers kunnen overstappen naar activa buiten de traditionele aandelen- of obligatiesfeer, die beide het moeilijk hebben te midden van de omgeving met hoge inflatie. Typisch negatief gecorreleerd, hebben aandelen en obligaties de laatste tijd te lijden gehad, wat door de geschiedenis heen het geval is geweest wanneer de inflatie boven beheersbare niveaus stijgt.

Met een groot deel van de investeerders die nog steeds geïntimideerd zijn door Bitcoin en aarzelen om de volatiele aard ervan volledig te omarmen, is de BOLD ETP een mooie manier om op een gematigde manier blootstelling aan Bitcoin te krijgen. Met zijn hoge risico-rendementsprofiel in combinatie met de meer conservatieve prijsactie van goud, is het geen verrassing dat 21Shares ervoor heeft gekozen om het product te lanceren – wat neerkomt op de 30e ETP voor digitale activa die het innovatieve bedrijf op de markt heeft gebracht.