Nieuwe ATH van AVAX dankzij 230 miljoen dollar investering in ecosysteem

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Nieuwe ATH van AVAX dankzij 230 miljoen dollar investering in ecosysteem

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De prijs van AVAX is de afgelopen 30 dagen met ongeveer 169% gestegen

Avalanche (AVAX) is de laatste top 20 crypto volgens marktkapitalisatie die een nieuwe recordprijs heeft neergezet; dit nadat de prijs van AVAX op vrijdag tot 68,34 dollar was gestegen.

De koersstijging naar deze nieuwe mijlpaal voor de Avalanche prijs kwam nadat dit smart contracts platform had aangekondigd dat het 230 miljoen dollar van investeerders had opgehaald.

Dit kapitaal werd via een privéverkoop opgehaald die in juni afgerond werd, dit alvolgens een melding van het platform in een blogpost.

De Avalanche Foundation is van plan het geld te gebruiken “om de snelle groei van DeFi [gedecentraliseerde financiën], bedrijfsapplicaties en andere use-cases op de openbare blockchain van Avalanche te ondersteunen en te versnellen”, meldt het blogbericht.

De financiering werd door Polychain Capital en Three Arrows geleid, met daarbij de participatie van onder meer Dragonfly, R/Crypto Fund en CMS Holdings.

Avalanche lanceerde haar mainnet op 21 september 2020, maar het is nu al één van de blockchain platforms die in slechts een jaar tijd een gigantische groei zag. Dankzij haar hoge schaalbaarheid en goedkope transacties is het een top platform voor smart contracts geworden dat evenzo de voorkeur van ontwikkelaars heeft die ook graag een zeer veilig netwerk wensen.

De AVAX prijs bereikt een nieuwe mijlpaal

AVAX verhandelt momenteel zo rond de 63,13 dollar, waarbij haar waarde vandaag al bijna 5% is gestegen, aangezien de kopers sinds haar opwaartse opleving richting de 68,34 dollar tegen de winstnemingen proberen te vechten. Ondanks het potentieel voor een kleine prijsdip, is de prijsprognose voor de native token van Avalanche voor op de korte termijn geweldig te noemen.

Volgens gegevens van CoinGecko is de AVAX prijs de afgelopen zeven dagen namelijk met 55% gestegen en de afgelopen 30 dagen zelfs met een indrukwekkende 169%.

Als we naar het technische plaatje van AVAX/USD kijken, dan zien we dat de vorige recordhoogte waarschijnlijk als een nieuwe ondersteuning in de buurt van de 63,50 dollar zal gaan fungeren. De aansterkende MACD en RSI boven de 60 suggereren alsmede dat AVAX zich in een sterke positie voor nieuwe koerswinsten bevindt.

AVAX/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Als de bulls een dagelijkse afsluiting boven het 63,50 dollar niveau zouden kunnen bereiken, dan zou AVAX zich bij een nieuwe opleving in een prijsontdekkingsstand op nieuwe prijspieken boven de 70 dollar kunnen richten.

Aan de onderkant zou een verhoogde verkoopdruk de prijzen echter richting de vraagzone in de buurt van de 55 dollar kunnen laten zakken.