Nieuwe stablecoin opgericht gelinkt aan de Australische dollar

De Stellarblockchain is een stablecoin rijker. De Novatti Group heeft een stablecoin ontwikkeld die gelinkt is aan de waarde van de Australische dollar (AUD). De verhouding wordt 1:1. Het nieuws komt op een goed moment, Tether (USDT) bewees zich onbetrouwbaar door in waarde te zakken onder de $ 1, terwijl ook hier een verhouding van 1:1 zou moeten gelden. Novatti Group noemt de nieuwe stablecoin breed inzetbaar. Het wordt niet zozeer een munt om snel valuta over te zetten tussen de verschillende cryptovaluta exchanges, het wordt een munt die tevens gebruikt kan worden om betalingen te doen, zoals wanneer er producten of diensten besteld worden vanuit Europa in Australië.

Breed inzetbare stablecoin van Novatti Group

De Novatti Group is een betaalprovider met licentie uit Australië, maar regelt ook de betalingen voor klanten zoals Vox Telecom in Europa en heeft ook voeten aan de grond in Zuid-Afrika. Dat betekent dat de nieuwe stablecoin een handige toevoeging is voor de huidige en toekomstige klanten, die op deze manier makkelijker internationale betalingen kunnen doen zonder dat dit direct in de kosten loopt. De aanbieders hebben al interesse in de stablecoin omdat er gebruik gemaakt wordt van een KYC-check zodat elke aanbieder weet wie de klant is.

Novatti Group gaat met de stablecoin samenwerken met aanbieders van betalingen, banken en onderneming die digitale valuta aan willen houden of willen gebruiken. Aangezien Novatti een beursgenoteerd bedrijf is met meerdere licenties, geeft dit extra vertrouwen aan de gebruikers die de stablecoin kunnen gebruiken, aldus de directeur bij Novatti.

De rol van stablecoins

Novatti herdefinieert hiermee de rol die deze munten met stabiele waarde hebben.  Doorgaans werden deze munten aangeraden voor de handelaren die op verschillende cryptovaluta exchanges actief waren waar geen fiatgeld gestort kon worden. Zo was het mogelijk om investeringen te laten staan, omdat de waarde van een stablecoin gelinkt is aan de waarde van een fiatvaluta. Dat dit niet altijd zo werkt, bleek toen Tether (USDT) onder de dollar zakte en verschillende andere stablecoins juist in waarde stegen waardoor de verhouding niet meer klopte. Met de nieuwe stablecoin van Novatti moet het vertrouwen van de consument herwonnen worden.

De stablecoin van Novatti moet breed inzetbaar worden

Wordt dit een succes?

De nieuwe stablecoin zal draaien op de Stellar Lumens-blockchain en XLM kopen kan een slimme investering zijn wanneer u denkt dat het een succes wordt. Wanneer de stablecoin zelf te koop is, dat is nog onduidelijk. Aangezien het hier gaat om een internationale provider van betalingen die op meer dan drie continenten actief is, is er al een netwerk van aanbieders en gebruikers dat ingezet kan worden om de munt te laten liften. Wanneer er meer nieuws bekend wordt over de nieuwe stablecoin, dan vindt u dat direct op onze cryptocurrency blog.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.