Is Algorand een goede investering? 5 redenen waarom wij denken van wel

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Is Algorand een goede investering? 5 redenen waarom wij denken van wel

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Algorand is een toonaangevend blockchainproject dat de meest milieuvriendelijke platforms ter wereld wil worden. Het is een smart contractketen die gebruik maakt van de Algorand Virtual Machine (AVM) die tal van mogelijkheden biedt om projecten op te schalen en te versnellen. Volgens zijn website kan Algorand meer dan 1.000 transacties per seconde (tps) aan.

Algorand prijs prestatie

Algorand geldt als een van de grootste slimme contractplatforms ter wereld. Volgens CoinGecko heeft het een totale marktkapitalisatie van meer dan $4,7 miljard. Zoals de meeste digitale munten heeft ALGO geen goed jaar achter de rug, aangezien de prijs met meer dan 60% is gecrasht. Het is ook met meer dan 77% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit en handelt in de buurt van het laagste niveau sinds februari 2021.

Er zijn tal van redenen waarom de prijs van Algorand de afgelopen maanden is gekelderd. Ten eerste zijn er de aanzienlijke risico’s dat de Federal Reserve een meer agressieve toon zal omarmen. Dat heeft de bank namelijk al gedaan door twee renteverhogingen door te voeren.

De meest recente renteverhoging in mei was maar liefst 0,50%. De bank besloot ook door te gaan met het verhogen van de rentetarieven en het voeren van een kwantitatief verkrappingsbeleid. Historisch gezien hebben cryptocurrencies zoals Algorand de neiging om ondermaats te presteren in een periode van hoge rentetarieven.

Ten tweede heeft Algorand het moeilijk vanwege de toenemende concurrentie en het feit dat zijn ecosysteem een beetje kleiner is dan dat van zijn soortgenoten. Enkele van de grootste concurrenten van Algorand zijn Ethereum, Cronos, Solana en Cardano. Hoewel deze netwerken een totale waarde van miljarden hebben, heeft Algorand een relatief kleinere.

Laten we, dit in gedachten houdend, eens kijken naar enkele van de belangrijkste redenen waarom Algorand een goede investering is.

Algorand’s WK blootstelling

World Cup is een van de grootste sportevenementen ter wereld met miljarden kijkers wereldwijd. Uit recente gegevens blijkt dat er meer dan 1,1 miljard kijkers waren van de finale tussen Frankrijk en Kroatië. Dit is een aanzienlijk aantal als je bedenkt dat de wereld meer dan 8 miljard inwoners heeft. Ook wordt het WK door meer mensen bekeken dan degenen die naar de Formule 1 en Super Bowl kijken.

In mei 2022 maakte Algorand bekend dat het een deal had getekend met de FIFA om een belangrijke sponsor van het WK te worden. Als gevolg hiervan zal het logo worden gezien door miljoenen mensen van over de hele wereld. Tegelijkertijd zal FIFA de technologie van Algorand gebruiken om zijn blockchain-initiatieven zoals Non-Fungible Tokens (NFT) te creëren.

Daarom zijn we van mening dat de prijs van Algorand zich tijdens en na het WK gestaag zal herstellen. Dit zal gebeuren naarmate meer mensen besluiten de munt te kopen tijdens de wedstrijden.

Hoewel dit een goede katalysator is, is het vermeldenswaard dat cryptocurrencies die bij de meeste evenementen zijn verschenen, slechts een tijdelijke boost hebben gehad. Cronos, dat voorheen bekend stond als Crypto.com Coin, zag bijvoorbeeld alleen maar een moduswinst toen het bedrijf Super Bowl sponsorde.

Groeiend ecosysteem

Algorand is een goede investering vanwege het groeiende ecosysteem over de hele linie. Net als Solana en Avalanche is Algorand geadopteerd door alle soorten ontwikkelaars. Deze makers bouwen applicaties in alle sectoren, waaronder Automated Market Makers (AMM), analyses, gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO), DEX, governance, orakels en NFT’s.

De catalogus van alle apps die in Algorand zijn gemaakt, is de afgelopen maanden snel gegroeid. Enkele van de meest populaire blockchain-platforms die zijn gemaakt met Algorand zijn onder andere AlgoFund, AlgoLaunch, Choice Coin, Algofi, Flex NBA, The Drag Racing League en Folks Finance. Hoewel de meeste van deze projecten nog in de kinderschoenen staan, is de kans groot dat ze de komende jaren zullen blijven groeien.

Algorand is een proof-of-stake-platform

De andere reden waarom de Algorand-prijs het goed zal blijven doen, is dat deze is gebouwd met behulp van een pure proof-of-stake (PPoS) -consensus. Dit is een protocol waarmee nieuwe munten kunnen worden geslagen door middel van validators. Het verschilt van een proof-of-work-methodologie, waarmee munten kunnen worden gemaakt door complexe wiskundige oplossingen op te lossen.

Proof-of-stake zou een betere benadering zijn, wat verklaart waarom Ethereum migreert van zijn PoW-platform naar PoS.

Er zijn verschillende voordelen als Algorand een PoS-platform is. Ten eerste kunnen beleggers rendement behalen door simpelweg de munt vast te houden. Met dit proces, dat bekend staat als staking, kunnen mensen maar liefst 12% APY verdienen. Ten tweede maakt het Algoran aanzienlijk sneller. Het kan meer dan 1.000 transacties per seconde aan, terwijl Ethereum er slechts minder dan 20 aankan.

Verder helpt het PoS-systeem van Algorand ervoor te zorgen dat het klimaatvriendelijk is. Het platform gebruikt ClimateTrade inderdaad om zijn ecologische voetafdruk te compenseren. ClimateTrade wordt veel gebruikt door bedrijven die hun voetafdruk willen verkleinen.

Algorand wordt op grote schaal aangeboden

Verder wordt Algorand op grote schaal aangeboden door de meeste makelaars en beurzen. Het is beschikbaar op toonaangevende gecentraliseerde beurzen zoals Coinbase, Crypto.com en Binance. Dit zijn enkele van de meest populaire beurzen ter wereld. Tegelijkertijd is het mogelijk om Algorand te kopen en te verhandelen op toonaangevende gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap en PancakeSwap.

Meer informatie over het verhandelen van cryptocurrency.

Algorand heeft een sterke gemeenschap

Ten slotte heeft Algorand een van de grootste communities in de blockchain-industrie. Het belangrijkste Twitter-account heeft meer dan 250.000 volgers, wat hoger is dan de meeste cryptocurrencies. Een nadere blik op zijn netwerk laat ook zien dat het miljoenen portefeuilles heeft. Tegelijkertijd heeft Algorand een subsidieprogramma van $250 miljoen gelanceerd om ontwikkelaars te stimuleren.