Shiba Inu een goede investering? 5 redenen waarom wij vinden van wel

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Shiba Inu een goede investering? 5 redenen waarom wij vinden van wel

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De prijs van Shiba Inu valt de laatste tijd tegen. Het is met meer dan 75% gecrasht ten opzichte van zijn hoogste punt ooit, waardoor het een marktkapitalisatie heeft van meer dan $12 miljard. Als gevolg hiervan is het de 15e grootste cryptocurrency ter wereld. Een veel voorkomende vraag onder handelaren is of Shiba Inu een goede investering is. In dit artikel leggen we uit waarom wij vinden dat SHIB een goede investering is.

Lees meer over hoe je Shiba Inu kunt kopen.

SHIB is een ERC-20-token

Shiba Inu staat bekend om zijn associatie met Dogecoin. De munt is inderdaad gemaakt in een poging een beter alternatief voor Dogecoin te worden. De twee munten zijn echter radicaal verschillend. Ten eerste is DOGE helemaal opnieuw opgebouwd met behulp van proof-of-work-technologie. De basis is vergelijkbaar met die van Bitcoin, wat betekent dat iedereen het kan minen.

Shiba Inu is echter een Ethereum Request for Comments (ERC-20) token. Een ERC is de standaard voor slimme contracten om op Ethereum te bouwen. Als gevolg hiervan heeft Shiba Inu niet de onderliggende technologie, wat betekent dat het gebruik maakt van de door Ethereum geleverde on.

Dit is positief, aangezien Ethereum zich nu in een periode van upgrades bevindt, waarin de ontwikkelaars het overzetten van een proof-of-work naar een proof-of-stake-platform. De samenvoeging van de Beacon Chain en het huidige Ethereum zal plaatsvinden in het derde kwartaal van 2022. Deze samenvoeging zal Shiba Inu daarom sneller en gebruiksvriendelijker maken.

Shiba Inu is niet zomaar een meme-munt

Een van de grootste zorgen die veel mensen hebben over Shiba Inu, is dat het een netwerk is zonder enige gebruikswaarde. Hoewel dit bij de start het geval was, is er de afgelopen maanden veel veranderd. De ontwikkelaars hebben het nut ervan vergroot omdat ze er een nuttiger platform van willen maken.

Een van de meest bruikbare producten staat bekend als ShibaSwap. Dit is een Decentralized Finance (DeFi) platform dat het voor mensen mogelijk maakt om tokens te ruilen, niet-fungible tokens te kopen en verkopen en zelfs te investeren om rendement te behalen.

ShibaSwap is een relatief jong product met een totale waarde van meer dan $70 miljoen. Daarom is de kans groot dat de prijs van Shiba Inu zal blijven groeien naarmate dit ecosysteem groeit. Er is een mogelijkheid dat het nog zal groeien, vanwege de populariteit van Shiba Inu onder handelaren.

Daarom zijn we van mening dat Dogecoin en Shiba Inu een vergelijkbare relatie hebben als die van Ethereum en Binance. Terwijl Bitcoin meestal wordt gebruikt voor betalingen, heeft Ethereum extra gebruikswaarde.

Het is mogelijk om Shiba Inu in te zetten

Staking is een proces waarbij een belegger een rendement kan verdienen door simpelweg zijn munten op een beurs te storten. Vanwege de manier waarop het is gebouwd, is het niet mogelijk om Dogecoin in te zetten. Maar het is mogelijk om winst te maken door Shiba Inu uit te zetten.

Een van de gemakkelijkste methoden om deze rendementen te verdienen, is door Shiba Swap te gebruiken. Ga hiervoor naar de website en selecteer vervolgens Bury. Het idee is dat wanneer je je SHIB begraaft, je evenredig aan je bijdrage aan de pool verdient.

Na het uitzetten ontvang je xSHIB, wat jouw aandeel in het rendement vertegenwoordigt. Deze beloningen worden vervolgens wekelijks uitgedeeld. Op het moment van schrijven is de APY voor het inzetten van Shiba Inu 5,50%, wat een redelijk bedrag is.

Lees meer over de beste cryptocurrency-uitwisselingen.

Shiba Inu staat bekend om zijn comebacks

Een andere reden waarom wij vinden dat Shiba Inu een goede investering is, is dat de munt bekend staat om zijn comebacks. Toen Shiba Inu werd gestart, sprong de prijs aanvankelijk naar een hoogtepunt van $0,000040. In die tijd stelden de meeste mensen de munt gelijk aan Dogecoin, dat toen zijn beste tijd ooit had.

Deze winst was echter van korte duur, toen de munt met meer dan 90% crashte en een historisch dieptepunt van $0,0000055 bereikte. Destijds geloofden de meeste mensen, waaronder ikzelf, dat de munt was ingestort. Dit veranderde in oktober 2021 toen de munt steeg naar een recordhoogte van $0,000090. Dit betekent dat de munt altijd een comeback kan maken.

De geschiedenis zit vol met munten die sterk zijn gedaald en vervolgens zijn teruggekaatst. In 2020 crashte Bitcoin bijvoorbeeld van meer dan $13.000 naar $3.500 toen de Covid-19-pandemie begon. Terwijl de meeste mensen verwachtten dat de prijs zou blijven crashen, kaatste het terug en bereikte een recordhoogte van bijna $70.000.

Shiba Inu-crash staat niet op zichzelf

Verder is Shiba Inu een goede investering omdat de huidige crash geen alleenstaand geval is. Ten eerste zijn de meeste munten al maanden in een neerwaartse trend vanwege zorgen over de agressieve Federal Reserve blijven bestaan. Met name andere activa, zoals aandelen, zijn ook hard gecrasht, waarbij de Nasdaq 100 met meer dan 10% daalde ten opzichte van zijn YTD-hoogte.

Daarom is dit een goede zaak, omdat historisch gezien scherpe neerwaartse trends niet eeuwig duren. Ik verwacht dat Shiba Inu en andere munten zullen herstellen wanneer de uitverkoop in aandelen eindigt. Verder heeft SHIB een uitstekende risico-opbrengstverhouding vanwege de goedkope handel.