Nigerianen wenden zich voor veiligheid en sociale verandering tot Bitcoin

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Nigerianen wenden zich voor veiligheid en sociale verandering tot Bitcoin

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van End SARS demonstranten

igDe populariteit van Bitcoin onder jonge Nigerianen is dit jaar enorm toegenomen, gedreven door een verlangen naar financiële vrijheid en een einde aan de corruptie bij de politie

Nigerianen lijden al jaren onder politiegeweld en afpersing, zoals de Human Rights Watch in 2010 toelichtte. Een corrupte eenheid van de Nigeriaanse politie, bekend als de Special Anti-Robbery Squad (SARS), kent een gruwelijke geschiedenis van mensenrechten misbruik. Ze zouden regelmatig mensen afpersen voor hun geld, eigendommen of kostbaarheden, en hun toevlucht nemen tot geweld en marteling om hun doelen te bereiken.

SARS richtte zich vaak op jonge mensen en kamde door hun telefoons om te zien hoeveel geld ze op hun bankrekeningen hadden staan. Dit bracht sommigen ertoe om creatieve oplossingen te vinden, zoals hun rijkdom in Bitcoin op te slaan, omdat de politie dit minder snel zou vinden.

De #EndSARS beweging is de afgelopen jaren gegroeid en hun protesten hebben onlangs enig succes geboekt. Eén van de grootste financiers van de campagne is The Feminist Coalition, die eerder deze week met moeilijkheden te kampen kreeg. Een lid tweette: “Omdat we een einde willen maken aan het politiegeweld, worden we nu aangevallen! Onze bankrekening is gedeactiveerd, net als de Flutterwave donatielink.”

Maar dat zou hen niet tegenhouden, want de groep kondigde gisteren aan dat ze enkel nog met behulp van BTC Pay donaties in Bitcoin accepteren, door te zeggen: “BTC Pay is een gratis, veilig, gedecentraliseerd en censuurbestendig platform, wat dit gezien de afgelopen dagen voor ons de beste oitptie maakt”.

Tot vandaag heeft The Feminist Coalition een saldo van 3.78981852 BTC (42,878 dollar) gehad, dat ze gebruikt hebben om protesten te ondersteunen en om medische en juridische hulp te betalen. Dit volgens hun voortgangsrapport dat gisteren gepubliceerd werd.

Jack Dorsey, de CEO van Twitter en Square, tweette dinsdag zijn steun voor de Bitcoin inzamelingsactie, terwijl Ray Youssef, de mede-oprichter van de peer-to-peer Bitcoin marktplaats Paxful, eerder deze week ook zijn steun voor de beweging uitsprak.

Dit alles heeft geleid tot een sterke stijging van de populariteit van Bitcoin in Nigeria, waarbij Google trend data aantoont dat de Nigerianen meer dan enig ander land naar Bitcoin heeft gezocht. Met de lancering van MetaMask Mobile onthulde ConsenSys vorige week tevens dat Nigeria, na de Verenigde Staten en India, het op twee na hoogste aantal mobiele gebruikers had.