Ninepoint gaat de koolstofvoetafdruk van haar Bitcoin ETF compenseren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ninepoint gaat de koolstofvoetafdruk van haar Bitcoin ETF compenseren

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van het Amazone regenwoud in Brazilië

De in Toronto gevestigde investeringsmanager besteedt een deel van haar beheervergoeding aan CO2 compensaties om zo haar Bitcoin ETF klimaatneutraal te maken

De Universiteit van Cambridge schat dat Bitcoin momenteel 149 TWh elektriciteit per jaar verbruikt, wat meer dan Maleisië of Zweden is. Of anders gezegd, de hoeveelheid elektriciteit die het Bitcoin netwerk in één jaar verbruikt, zou alle ketels in het Verenigd Koninkrijk van stroom kunnen voorzien om er de komende 33 jaar thee mee te zetten.

Dit heeft ertoe geleid dat velen in de cryptosector aan een ecologische duurzaamheid zijn gaan werken, en gisteren werd Ninepoint het recentste bedrijf dat een groene Bitcoin nastreeft.

Het in Toronto gevestigde Ninepoint heeft vorige week haar Bitcoin Trust in een exchange-traded fund (ETF) omgezet. Deze nieuwe Bitcoin ETF wordt momenteel op de Toronto Stock Exchange in Amerikaanse dollars onder de ticker BITC.U verhandeld en onder BITC in Canadese dollars.

Gisteren kondigde Ninepoint aan dat het investeerders nu een koolstofneutrale Bitcoin blootstelling biedt door een deel van haar beheervergoeding te gebruiken om de koolstofvoetafdruk van haar Bitcoin ETF te compenseren.

Alex Tapscott, de Digital Assets Managing Director van Ninepoint, merkte op: “Bitcoin is zowel een snelgroeiende activaklasse als een steeds belangrijkere financiële technologie. We moeten allemaal ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat Bitcoin op een duurzamere manier groeit. Ninepoint laat de wereld een manier zien om dat te kunnen doen. Beleggers willen in een toenemende mate echte ESG oplossingen voor hun portfolio’s, zonder daarbij aan diversificatie in te boeten. Ik geloof dat de Ninepoint Bitcoin ETF het beste van de twee werelden biedt en een voorbeeldmodel voor onze branche zou kunnen zijn.”

Om haar duurzaamheidsdoelstellingen te kunnen halen, werkt Ninepoint met het ecologische fintech CarbonX softwarebedrijf samen, die de CO2 impact van producten en diensten berekent en deze via zijn zero footprint programma met CO2 compensaties in evenwicht brengt. Ninepoint zal van een koolstofemissie-analyse en oplossingen door CarbonX en het Crypto Carbon Ratings Institute worden voorzien.

Deze CO2 compensatie zal van projecten afkomstig zijn die aan de hoogste wereldwijde normen voldoen, en dan met name Amazone bosbehoudprojecten. Deze projecten zullen dankzij hun bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties direct een positieve impact op het leven van de mensen hebben die in de regio wonen, terwijl ze tevens de uitstoot van kooldioxide in de atmosfeer vermijden.

John Wilson, de Co-CEO en Managing Partner van Ninepoint, voegde toe: “Ninepoint is er trots op een innovatieve en visionaire leider op het gebied van investeringen te zijn. Door de CO2 voetafdruk van onze Bitcoin ETF te compenseren, komen we onze belofte na om investeerders betere manieren te bieden om hun portfolio’s te diversifiëren”.