NOWPayments stelt Shopify winkels in staat om cryptobetalingen te accepteren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

NOWPayments stelt Shopify winkels in staat om cryptobetalingen te accepteren

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Elke online winkel die Shopify voor haar kassaservices gebruikt, kan nu een plug-in van NOWPayments installeren en daarmee BTC, ETH en meer dan 70 andere munten accepteren

Shopify wordt door meer dan 1 miljoen verkopers in 175 landen gebruikt en die kunnen nu allemaal cryptobetalingen accepteren

De crypto betalingsgateway NOWPayments heeft onlangs Shopify aan de lijst met e-commerce providers toegevoegd die via hun serie van plug-ins betalingen in cryptovaluta’s kunnen accepteren. NOWPayments werd door hetzelfde team achter de crypto-uitwisseling service ChangeNOW gecreëerd en heeft partners zoals OKEx, Guarda Wallet en Travala.com.

Het Shopify platform verwerkt de marketing, betalingen, betaalprocessen en verzending voor online winkels en wordt momenteel door meer dan 1 miljoen verkopers in 175 verschillende landen gebruikt. Naast Shopify ondersteunde NOWPayments al OpenCart, WooCommerce, Ecwid en anderen.

Elke online winkel die Shopify of één van de andere ondersteunde e-commerce providers gebruikt, kan de relevante plug-in installeren en zo beginnen met het accepteren van online cryptobetalingen. NOWPayments ondersteunt meer dan 70 verschillende munten, waaronder BTC, ETH, XRP, XMR, DOGE en USDT.

Klanten sturen hun munten naar het stortingsadres van NOWPayments en de handelaar ontvangt vervolgens de valuta van hun keuze. NOWPayments is een non-custodial service en brengt indien van toepassing 0,5% transactiekosten plus 0,5% wisselkosten in rekening.

Deze aankondiging komt slechts een paar weken nadat Visa het eerste grote betalingsnetwerk werd dat transacties in USDC via Ethereum afwikkelt. Paypal doet ook mee aan de strijd, en introduceerde vorig jaar de mogelijkheid om cryptovaluta’s te kopen, verkopen en in Paypal’s digitale wallets te bewaren. Het betalingsbedrijf zal haar klanten nu in staat stellen aankopen te doen door hun cryptovaluta bij het afrekenen in fiat valuta’s om te zetten.

De toevoeging van online winkels die Shopify gebruiken aan de 29 miljoen verkopers van Paypal en de 44 miljoen verkopers van Visa, creëert een alsmaar groeiend wereldwijd netwerk van bedrijven die nu de mogelijkheid hebben om cryptogeld te accepteren. De ontwikkeling van deze infrastructuur is ongetwijfeld een belangrijke stap op weg naar een massale crypto acceptatie voor dagelijks gebruik.