Oekraïne ontvangt donatie van $5 miljoen aan ETH van Vitalik Buterin

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Oekraïne ontvangt donatie van $5 miljoen aan ETH van Vitalik Buterin

By Sanne Moonemans - Kort bericht

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland is na ruim een maand nog steeds in volle gang. Vanaf het begin van de strijd heeft cryptocurrency zichzelf bewezen als een middel om de mensen en het leger te ondersteunen. Vitalik Buterin, de maker van Ethereum, heeft besloten om niet langer aan de zijlijn te blijven staan en $5 miljoen (3,8 miljoen pond) aan Oekraïne te doneren.

Om precies te zijn, Buterin heeft 750 Ethereum (ETH) gedoneerd aan Unchain Fund, een liefdadigheidsinstelling die is opgericht door blockchain-activisten. Unchain Fund is opgericht om Oekraïne op humanitair gebied te helpen. Naast 750 ETH voor Unchain Fund, heeft Buterin ook 750 ETH overgedragen aan Aid For Ukraine. Dit fonds is opgericht door het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie. Aid For Ukraine heeft via Twitter laten weten heel blij te zijn met de donatie van 2,5 miljoen dollar (1,89 miljoen pond) van de gulle Buterin.

Buterin blijft bescheiden

Het strekt Vitalik Buterin tot eer dat hij zelf niets over de donaties heeft bekendgemaakt. De enige reden die we weten over de donaties is vanwege de erkenningen van het fonds en het Ethereum Name Service (ENS)-domein ‘vitalik.eth’ dat de donaties bevat.

Dankzij de gift van de oprichter van Ethereum bedragen de cryptodonaties nu meer dan 100 miljoen dollar (75 miljoen pond). Met name de Oekraïense regering, het NGO-fonds Come Back Alive, UkraineDAO, Unchain Fund, Aid for Ukraine en Cyberpolice Ukraine hebben veel geld ontvangen van de cryptogemeenschap.

Waar worden de donaties voor gebruikt?

Het geld wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, door de Oekraïense overheid en goede doelen. Onder meer de militaire en humanitaire initiatieven profiteren van de vrijgevigheid van de cryptogemeenschap. Het doneren van cryptovaluta blijkt een eenvoudige en snelle manier te zijn om in geval van nood te hulp te schieten.

Internationale betalingen via cryptocurrencies vereisen geen tussenkomst van financiële instellingen en komen direct op hun bestemming aan. Het geld moet dan echter worden omgezet in fiatgeld om er spullen van te kopen. We zijn immers nog niet op het punt dat je overal met bitcoin en ethers kunt betalen.

Interessant is dat de eerste bitcoin-donaties op 8 februari begonnen binnen te komen. Op dat moment nam de dreiging vanuit Rusland al toe en Oekraïense vrijwilligers en hackerorganisaties besloten om wat steun naar Oekraïne te sturen.

Prijs van Bitcoin stijgt met 35% in de maand na invasie

In de maand nadat het Russische leger Oekraïne binnenviel, is de bitcoin-prijs met 35 procent gestegen. Het laat zien dat bitcoin zich nu goed kan verdedigen in tijden van grote geopolitieke onrust en verontrustende macro-economische omstandigheden.

Dat gezegd hebbende, ervaart de prijs van bitcoin momenteel een daling. Na een stijging tot $48.000 (£36.400), zijn we nu terug onder de $45.000 (£34.000). Hoewel er vandaag een aantal spannende dingen gepland zijn voor Bitcoin 2022 die de prijs mogelijk kunnen verhogen. Vooral de presentatie van Samson Mow, vandaag om 16.45, belooft volgens de spreker een knaller te worden.