OKEx kondigt de integratie van het Bitcoin Lightning Network aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

OKEx kondigt de integratie van het Bitcoin Lightning Network aan

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van de OKEx mobiele app

De Layer 2 schaaloplossing zou de kosten en tijd moeten verminderen die aan de transacties op de uitwisseling verbonden zijn

De cryptovaluta plaats en derivaten uitwisseling OKEx kondigde gisteren aan in het tweede kwartaal van dit jaar het Bitcoin Lightning Network te integreren. Deze Layer 2 schaaloplossing zou de gebruikerservaring van OKEx moeten verbeteren door de kosten en de tijd die er aan transacties op de uitwisseling verbonden zijn aanzienlijk te verminderen.

De tijdsduur en kosten van Bitcoin transacties zijn gaan stijgen naarmate het meer mainstream wordt ensteeds meer mensen een interactie met de blockchain hebben. Veel personen worden momenteel afgeschrikt om het Bitcoin netwerk te gebruiken, omdat het tot een half uur kan duren voordat transacties met een gemiddeld on-chain tarief van meer dan 10 dollar voltooid zijn.

Dit is waarom het Lightning Network nodig is. Het is een schaalbaarheid oplossing op de tweede laag die voor het eerst in 2015 door Joseph Poon en Thaddeus Dryja voorgesteld werd. Door smart contracts op de Bitcoin blockchain te gebruiken, om zo directe betalingen mogelijk te maken, kan het Lightning Network de congestie op het Bitcoin netwerk oplossen, waardoor de transactiekosten en -tijden verlaagd worden.

Jay Hao, de CEO van OKEx, zei: “OKEx is er buitengewoon trots op om één ​​van de eerste grote uitwisselingen te zijn die het Lightning Network geïntegreerd heeft. We zijn altijd naar nieuwe manieren op zoek om transactiekosten en -tijden voor gebruikers te verlagen. Door Layer 2 betalingsprotocollen zoals het Lightning Network te integreren, kunnen we onze gebruikers meer concurrerende producten aanbieden en tegelijkertijd openlijk onze steun voor het Bitcoin netwerk demonstreren door het aantal deelnemende knooppunten in het Lightning Network te vergroten.”

Door een deelnemend knooppunt in het Lightning Network te worden, stelt OKEx haar gebruikers in staat om vrijwel onmiddellijk en bijna gratis Bitcoin te verzenden en ontvangen. Het enige wat ze hoeven te doen, is bij het storten of opnemen van hun Bitcoin de Lightning Network optie selecteren.

OKEx is niet de eerste uitwisseling die een dergelijke aankondiging doet. Kraken plaatste in december vacatures op zoek naar ingenieurs om gebruikersinterfaces te bouwen waarmee hun klanten toegang tot het Lightning Network zouden krijgen. Ze verwachten alsmede in de eerste helft van 2021 de voltooiing van deze integratie. Bitfinex en River Financial hebben op dit moment evenzo een live ondersteuning voor het Lightning Network.

Elizabeth Stark, de CEO en mede-oprichter van Lightning Labs, voegde toe: “OKEx’s Lightning integratie markeert een grote stap voor haar gebruikers en de Bitcoin community als geheel, waardoor er wereldwijd directe en goedkope transacties mogelijk zijn. Het leiderschap van OKEx bij de adoptie van Lightning zal meehelpen om Bitcoin naar de volgende 1 miljard mensen over de hele wereld te brengen.”