On-chain data suggereert dat Bitcoin voor institutionele acceptatie rijp is

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

On-chain data suggereert dat Bitcoin voor institutionele acceptatie rijp is

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Morgan Stanley en Goldman Sachs zullen beide een Bitcoin (BTC) blootstelling bieden naarmate de volatiliteit van Bitcoin en de correlatie met andere activa afneemt

2021 is een ongelooflijk jaar voor de groei van crypto. Gisteren overtrof de totale marktkapitalisatie van alle cryptovaluta’s voor het eerst de 2 triljoen dollar; drie maanden geleden in januari was dit nog slechts 1 triljoen dollar.

Bitcoin levert hier verreweg, met een eigen marktwaarde van 1,1 triljoen dollar, de grootste bijdrage aan. Het heeft het nu ook gepresteerd om gedurende een hele week tegen een marktkapitalisatie van meer dan 1 triljoen dollar te handelen, en dat zal het blijven doen als de prijzen boven de 53.566 dollar blijven.

Wat betreft de vraag of deze niveaus wel gehandhaafd kunnen worden, blijkt uit gegevens van Glassnode dat het transactievolume in lijn met de prijs gestegen is, wat suggereert dat de bullmarkt prestaties van Bitcoin gerechtvaardigd zijn. In feite is 10,6% van het circulerende aanbod (1,98 miljoen aan BTC) boven de 1 triljoen dollar drempel verhandeld, wat één van de sterkste ondersteuningsniveaus op de keten vormt sinds de Bitcoin prijzen tussen de 11.000 en 12.000 dollar lagen.

Een ander veelbelovend teken is dat Bitcoin op dit moment minder grillig lijkt dan in het verleden. Vorige week handelde het binnen een relatief smal bereik van 5,4%, terwijl de gerealiseerde volatiliteit over zes maanden op ongeveer 73% stabiliseert, dit volgens een rapport van Bloomberg.

Dit is belangrijk omdat, hoewel de indrukwekkende winsten van Bitcoin veel institutionele beleggers hebben wakker geschud, de meesten tot nu toe terughoudend waren om risico te nemen met een activa die binnen één dag maar liefst 30% in waarde kan stijgen of kelderen.

Verder is er ook nog de kwestie van de correlatie van Bitcoin met andere activa. Een kwartaalrapportage van Coindesk Research toonde onlangs aan dat de correlatie van Bitcoin met goud, de Amerikaanse dollar en de S&P 500 de afgelopen maanden is afgenomen.

Dit zijn activa waar veel traditionele beleggers al over beschikken, en door er nog een andere activa aan toe te voegen dat er weinig mee gecorreleerd is, wordt de volatiliteit van hun totale portfolio verminderd. Dit staat bekend als correlatie diversificatie en is een populair mechanisme voor een portfolio bescherming in de traditionele markt.

Al deze elementen zijn een goed teken voor financiële instellingen en zouden de Bitcoin acceptatie binnenkort nog verder kunnen stimuleren. Morgan Stanley heeft onlangs inderdaad aangekondigd dat het een aantal van haar beleggingsfondsen van een Bitcoin blootstelling zal voorzien. Goldman Sachs is ook dicht bij het aanbieden van Bitcoin investeringen aan haar vermogensbeheer cliënten.

Nu Bitcoin steeds acceptabeler als diversificatie activa wordt, is dit misschien nog maar het begin, en zou een nieuwe golf van institutionele acceptatie zo maar om de hoek staan te wachten.