HomeOndanks de pandemie zijn er in China op z’n minst 10.000 nieuwe blockchain bedrijven opgericht

Ondanks de pandemie zijn er in China op z’n minst 10.000 nieuwe blockchain bedrijven opgericht

De coronavirus heeft de interesse van entrepreneurs niet tegengewerkt bij het opzetten van hun eigen blockchain bedrijven

LongHash, een blockchain en crypto dataplatform, onthulde in een tweet dat de blockchain sector in China ondanks de effecten van het coronavirus een ongekende groei heeft doorgemaakt, met meer dan 10.000 blockchain bedrijven die tussen januari en juli 2020 opgericht zijn.

De grafiek die het blockchain platform plaatste, geeft tevens aan dat het huidige aantal blockchain bedrijven in het land op weg is om het totale cijfer van 2017 te overtreffen. Het analyse platform beweerde daarnaast dat de statistieken van dit jaar het potentieel hebben om het totaal van 18.500 nieuwe blockchain bedrijven in 2018 te overtreffen, wat een nieuw record zou opleveren.

Uit de cijfers blijkt dat er meer dan 84.410 geregistreerde bedrijven zijn, waarvan er 29.340 actief zijn. In het hele land heeft de provincie Guangdong in Zuidoost-China het hoogste aantal blockchain startups, met de provincie Yunnan in het zuidwesten op de tweede plaats.

De meeste geregistreerde blockchain bedrijven gebruikten slechts een klein bedrag aan kapitaal. Het maximale geregistreerde kapitaal is 5.000 yuan (ongeveer 610 euro). Slechts een klein aantal bedrijven registreerde zich met meer dan 50.000 yuan (6.100 euro).

Naast de particuliere sector heeft de Chinese regering ook actief aan de ontwikkeling van blockchain technologie gewerkt. Volgens het lokale nieuws bevat de blockchain applicatie al 140 overheidsdienst toepassingen die in drie hoofdcategorieën onderverdeeld zijn: het delen en uitwisselen van data, een collaboratieve samenwerking van bedrijven, elektronische certificaten en gegevensopslag.

De centrale bank van het land werkt ook in verschillende steden en met bekende bedrijven aan het testen van de digitale yuan. Het ontving daarbij 4,7 miljoen dollar aan financiering, om de komende drie jaar te gebruiken voor de oprichting van een blockchain handelsplatform.

Jieqing Tan, een afgevaardigde van het Nationale Volkscongres, benadrukte het belang van een duidelijk nationaal ontwikkelingsplan voor de blockchain industrie in het land.

“Van de onderliggende technologiestandaard, de industriële applicatie ontwikkeling middenin tot het systeemontwerp op het hoogste niveau; de nationale blockchain technologie, de industrie en het toezichthoudende driedimensionale strategische planning systeem moeten goed gecoördineerd worden”, aldus Tan.

Hoewel de blockchain industrie van China zich zeker in een snel tempo ontwikkelt, bestaan er zorgen dat andere sectoren moeite zullen hebben om deze groei bij te houden. Studenten in blockchain opleidingen staan gepland om in het jaar 2024 af te studeren, wat tot speculaties heeft geleid dat het lokale aanbod van jonge professionals de stijgende vraag naar talent misschien niet kan bijhouden.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.