Onderzoek Deutsche Bank: prijs van Bitcoin en Tesla kan binnenkort halveren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Onderzoek Deutsche Bank: prijs van Bitcoin en Tesla kan binnenkort halveren

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De opkomst en ondergang van het Bitcoin concept

Volgens de enquête zijn de meeste beleggers van mening dat de prijzen van Bitcoin (BTC) en Tesla (TSLA) waarschijnlijk met 50% zullen dalen

Uit een onderzoek van de Deutsche Bank bleek dat Bitcoin en Tesla momenteel in een bubbel zitten en dat hun prijzen binnenkort kunnen zakken. De Deutsche Bank ondervroeg eerder dit jaar 627 marktprofessionals, en de meesten van hen denken dat sommige financiële markten momenteel in een zeepbel zitten.

Bitcoin bewoog eerder deze maand naar een nieuw record van 42.000 dollar, maar de meeste investeerders denken dat deze prijs snel kan crashen. De leidende cryptovaluta wordt momenteel als de meest extreme bubbel gezien, waarbij de meeste respondenten het op een schaal van 1 tot 10 een 10 geven.

BTC heeft de afgelopen dagen moeite gehad om voorbij de 40.000 dollar te komen en verhandelt op dit moment net onder de 35.000 dollar. Niet alle respondenten denken echter dat de prijs van Bitcoin binnenkort zal dalen. Meer dan 25% van de respondenten is namelijk optimistisch over de BTC prijs en denkt zelfs dat deze het komende jaar het niveau van 70.000 dollar zou kunnen overtreffen.

De leidende cryptovaluta is met meer dan 800% gestegen ten opzichte van het dieptepunt van maart 2020, toen BTC als gevolg van de zorgen van beleggers over de coronavirus pandemie enorme verliezen leed. De bulls geloven dat Bitcoin zich herstelt vanwege de toegenomen interesse van institutionele kopers en haar rol als een niet gecorreleerde veilige haven, die met goud vergelijkbaar is. De sceptici zijn echter van mening dat Bitcoin een speculatief bezit blijft en dat er op een dag een marktzeepbel zou kunnen barsten.

Tesla is een grotere bubbel

Terwijl 56% van de respondenten gelooft dat Bitcoin momenteel in een bubbel zit, gelooft een nog groter percentage (62%) dat Tesla zich in een nog grotere bubbel bevindt. De meeste respondenten zijn van mening dat TSLA te duur is en in de komende maanden met de helft kan afnemen.

Het aandeel van Tesla is het afgelopen jaar met meer dan 700% gestegen, waarbij de enorme stijging haar CEO Elon Musk in het proces heeft geholpen om ‘s werelds rijkste persoon te worden. “Een meerderheid van de lezers denkt dat ze (BTC en TSLA) eerder zullen halveren dan verdubbelen ten opzichte van deze niveaus, waarbij Tesla volgens de lezers het kwetsbaarst is”, aldus de Deutsche Bank.

Hoewel de investeerders denken dat Bitcoin en Tesla zich in een bubbel  bevinden, is het niet duidelijk waardoor ze zouden kunnen crashen. De meeste respondenten (71%) denken niet dat de Federal Reserve haar stimuleringsprogramma voor het einde van het jaar zal beëindigen. Als ze dat inderdaad niet doen, dan zal dit stimuleringsprogramma als een mogelijke katalysator dienen voor een verdere groei in de cryptogeld en fintech sectoren.