Oorlog in Oekraïne kan acceptatie crypto versnellen, zegt CEO van BlackRock

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Oorlog in Oekraïne kan acceptatie crypto versnellen, zegt CEO van BlackRock

By Hassan Maishera - Kort bericht

Cryptocurrencies hebben centraal gestaan in de aanhoudende invasie van Oekraïne door Russische troepen.
BlackRock CEO Larry Fink vertelde de investeerders van het bedrijf in een eerder vandaag gedeelde nieuwsbrief dat de aanhoudende oorlog in Oekraïne zou kunnen leiden tot een snellere acceptatie van cryptocurrencies.

Rusland viel meer dan een maand geleden Oekraïne binnen. De Oekraïense regering heeft sinds het begin van de oorlog miljoenen dollars aan steun ontvangen van de cryptocurrency gemeenschap.

Bovendien heeft de Oekraïense regering ook haar wet inzake digitale activa aangenomen in een poging het gebruik van cryptocurrencies in het land te legaliseren. De CEO van BlackRock is van mening dat deze stappen de acceptatie van cryptocurrencies kunnen versnellen. Hij zei:

"Een wereldwijd digitaal betalingssysteem, doordacht ontworpen, kan de afwikkeling van internationale transacties verbeteren en tegelijkertijd het risico op witwassen en corruptie verminderen."

Deze laatste opmerking wijkt af van de toon die hij in mei vorig jaar aansloeg toen hij enkele zorgen over volatiliteit uitte.

Fink zei dat BlackRock momenteel digitale activa bestudeert, eraan toevoegend dat het te vroeg is om te bepalen of cryptocurrencies slechts een speculatief handelsinstrument zijn.

Net als andere toonaangevende financiële instellingen in de wereld, zei BlackRock dat het manieren vindt om ervoor te zorgen dat kapitaal niet naar Rusland wordt ingezet. Hij zei:

"De afgelopen weken heb ik met talloze belanghebbenden gesproken, waaronder onze klanten en medewerkers, die allemaal willen weten wat er kan worden gedaan om te voorkomen dat kapitaal naar Rusland wordt gestuurd. Wij zijn van mening dat dit de definitie is van onze fiduciaire plicht."

Ondanks de huidige bearish trend in het spel, blijft de cryptocurrency ruimte aan adoptie winnen. In de afgelopen jaren hebben verschillende CEO's, waaronder Jamie Dimon van JPMorgan, hun toon met betrekking tot cryptocurrencies veranderd, ondanks eerdere kritiek.

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency nadert $2 biljoen nu Bitcoin en andere grote cryptocurrencies de afgelopen dagen goed hebben gepresteerd.