Opera lanceert desktopbrowser met cryptovaluta wallet

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Opera lanceert desktopbrowser met cryptovaluta wallet

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Opera cryptovaluta wallet

Opera lanceert desktopbrowser met cryptovaluta wallet

Vorig jaar december lanceerde Opera een mobiele Android-browser en nu heeft het Noorse bedrijf een aanvulling gemaakt die interessant is voor alle mensen die digitaal geld hebben. Opera heeft namelijk een ‘Reborn 3’ browser uitgebracht met een ingebouwde cryptovaluta wallet. De browser is op dit moment al geschikt voor zowel Mac, Windows als Linux en kan nu al gebruikt worden. Op dit moment wordt gewerkt aan een iOS-browser om álle mensen te kunnen bedienen, ongeacht het gekozen besturingssysteem.

Opera lanceert browser met cryptovaluta wallet en ondersteuning voor dApps – Bron: PK Studio – shutterstock.com

dApps en veiligheid

De browser maakt het mogelijk om te werken met dApps, applicaties die via de blockchain runnen, en het is tevens mogelijk om direct transacties te doen zonder extra extensies te gebruiken. Concreet betekent dit directe overboekingen met bijvoorbeeld Ethereum (ETH) of Bitcoin (BTC) zonder extra stappen. Uiteraard staat de veiligheid ook hoog in het vaandel.

De browser synchroniseert met de mobiele Android-browser, waar gebruikers inloggen op de manier die zij gewend zijn. Dat kan een irisscan zijn, maar ook een wachtwoord of een vingerafdruk. Op die manier kunnen andere mensen geen gebruikmaken van de wallet die in de browser ingebouwd is.

Een Web 3 Android-browser

De Web 3 Android-browser van Opera werd medio vorig jaar al aangekondigd en veel mensen hebben met smart gewacht op de browser die dApps ondersteunt én betalingen met cryptovaluta mogelijk maakt. Voor Opera was het een logische stap. Begin dit jaar werd het voor Operagebruikers al mogelijk om direct Ether aan te kopen vanuit de wallet in de browser namelijk. Hierbij werkt Opera samen met een cryptovaluta exchange.

Voor de gebruikers van Opera staat de nieuwe browser voor aanzienlijke verbeteringen. Zo wordt de browser geleverd met een VPN en een ad-blocker. Er staat echter nog veel meer te wachten. Zo is HTC samen gaan werken met Opera zodat mensen met de HTC Exodus (een blockchaintelefoon) microbetalingen kunnen ontvangen en verzenden naar elkaar.

Web 3.0 en blockchain, de toekomst? – Bron: Phive/shutterstock.com

Hebben we dit echt nodig?

Het is hoog tijd dat er concrete mogelijkheden ontstaan zodat de cryptovaluta actief gebruikt kunnen worden door gebruikers in plaats van handelaren. Dat de Brave Browser uitbetalingen in cryptovaluta (voor het kijken van reclames) toestaat, is een stap in de goede richting. Opera 60, oftewel Reborn 3, is de eerste stap in de richting van Web 3.0 waarbij dApps en ingebouwde wallets een grote rol gaan spelen.

Web 3.0, het internet waarbij gebruikers alles voor het zeggen hebben, zal zwaar leunen op de mogelijkheden die de blockchain biedt. En na jaren van ontwikkelingen, uitbreidingen en testen, lijkt het er klaar voor te zijn. Meer toepassingen die direct gebruikt kunnen worden, dApps die toegepast kunnen worden en smart contracts – dat is waar de toekomst van het internet komt te liggen, als we de profeten van Web 3.0, het Internet of Things en de blockchain mogen geloven. Opera heeft in ieder geval de eerste stappen alvast gezet.