Pakistaanse blockchain marktplaats haalt 30 mln dollar aan financiering op

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Pakistaanse blockchain marktplaats haalt 30 mln dollar aan financiering op

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De B2B e-commerce startup is van plan een deel van het geld te gebruiken om haar bereik over de retailmarkt van het land uit te breiden

De Pakistaanse startup Bazaar, een business-to-business (B2B) marktplaats die zich op handelaren richt, heeft 30 miljoen dollar in haar series A financieringsronde opgehaald.

De financieringsronde werd door Defy Partners geleid, een in Californië gevestigd startend durfkapitaal bedrijf, en Wavemaker Partners uit Singapore. Andere contribuanten aan deze financieringsronde waren Zayn Capital, Acrew Capital, Indus Valley Capital, Saison Capital, B&Y Venture Partners, Alter Capital, Global Founders Capital en Next Billion Ventures.

Bazaar haalde tijdens de pre-seed-ronde 1,3 miljoen dollar op, plus tevens 6,5 miljoen dollar afgelopen januari tijdens de seed-ronde. In combinatie met de meest recente geldinjectie heeft het bedrijf dus al heel wat miljoenen dollars opgehaald die, sinds het debuut van het bedrijf medio 2020, tot dusverre alle andere fondsenwervingen op de Pakistaanse markt overschaduwt.

Bazaar is ook de eerste op blockchain gerichte e-commerce startup in het land die dergelijke bedragen van investeerders ophaalt.

Volgens Kamil Saeid, een managing partner bij het in Californië gevestigde Defy Partners, zijn de prestaties van Bazaar het afgelopen jaar ‘ongelooflijk’ geweest, vooral wat betreft hoe snel ze hun producten opgebouwd en bij de klanten geïmplementeerd hebben.

“Als Defy’s eerste investering in het ontluikende tech-ecosysteem van Pakistan, voelen we dat Bazaar op weg is om een toonaangevend bedrijf voor het land te creëren”, voegde Saeid in een verklaring aan TechCrunch toe.

De startup heeft al een toename in haar aangeboden diensten gezien terwijl het bezig is om traditionele retailers en handelaren met grote groothandels en merken te verbinden.

Bazaar is naar verluidt voor maximaal 5 miljoen gebruikers in heel Pakistan geschikt, waarbij de startup een reeks van digitale producten aanbiedt die speciaal ontworpen zijn om haar klanten te helpen groeien. Meer dan 750.000 verkopers vertrouwen al op de oplossing van Bazaar, dit met een retentiepercentage van 90%.

Volgens het platform haar website bereiken de diensten meer dan 400 steden in het land en profiteren meer dan 200 zakelijke merken van Bazaar’s e-commerce en fintech producten.