Palantir Technologies gebruikt BTC als betalingsoptie

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Palantir Technologies gebruikt BTC als betalingsoptie

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het Palantir gebouw in Palo Alto

Palantir Technologies accepteert nu Bitcoin als betaling voor hun diensten en is van plan de cryptovaluta op hun balans te houden

Het data-analysebedrijf Palantir Technologies is begonnen met het accepteren van Bitcoin (BTC) voor de betaling van hun diensten. Dat maakte het technologiebedrijf, eigendom van de miljardair investeerder Peter Thiel, gisteren tijdens een eerste kwartaal winstoproep bekend.

Het bedrijf bouwt software waarmee bedrijven en organisaties hun gegevens, beslissingen en activiteiten in één platform kunnen integreren. Het levert deze diensten aan tal van klanten in verschillende delen van de wereld.

Deze laatste ontwikkeling maakt van het op de New York Stock Exchange genoteerde bedrijf de recentste bedrijfsentiteit die BTC als een betalingsoptie accepteert. Elon Musk’s Tesla is een andere zwaargewicht in de zakenwereld die onlangs met het accepteren van BTC voor betalingen voor hun elektrische voertuigen is begonnen.

Palantir Technologies overweegt eveneens om Bitcoin aan hun balans toe te voegen. Het data-analysebedrijf onthulde tijdens de winstoproep dat het de mogelijkheid bekijkt om een ​​deel van hun kasreserves in BTC aan te houden. Als dit plaats zal vinden, dan zal Palantir zich bij een kleine maar groeiende groep beursgenoteerde bedrijven aansluiten die BTC in hun corporate treasuries houden. Het zou zich dan bij Tesla, MicroStrategy, Meitu en Square aansluiten, die de leidende cryptovaluta al op hun balans hebben staan.

PayPal en Venmo, de andere toonaangevende bedrijven van Peter Thiel, zijn al met het aanbieden van cryptodiensten aan hun klanten van start gegaan. De acceptatie van Palantir komt op een moment dat de leidende cryptovaluta moeite heeft gehad om de 60.000 dollar te bereiken.

Bitcoin verhandelde de afgelopen dagen onder de 60.000 dollar. De opmars is afgekoeld sinds het haar prijsrecord boven de 64.000 dollar bereikte. Desondanks zijn de particuliere en institutionele beleggers nog altijd bezig de cryptomarkt te betreden.

Tesla bezit nog steeds bijna 2,5 miljard dollar in Bitcoin, terwijl MicroStrategy constant BTC blijft verzamelen. Bitcoin is sinds het begin van het jaar toch nog met bijna 100% gestegen, maar wordt momenteel door onder meer Ether en Dogecoin overtroffen.