Panda exchange breidt uit met Dash

De Panda-exchange biedt sinds kortere tijd ook Dash aan voor de gebruikers. Gebruikers kunnen Dash kopen en verkopen met fiatgeld als tegenhanger en de cryptomunt kan gebruikt worden voor InstantSend-diensten. De crypto-fiatparen zijn beschikbaar voor alle gebruikers in Europa en Zuid-Amerika en Dash wordt nu ook aangeboden na herhaaldelijke verzoeken vanuit de community achter Panda. Kan dit het keerpunt worden voor Venezuela?

Voordelen aan het gebruik van Dash op Panda

Panda is niet de eerste fiatexchange voor cryptovaluta waar Dash beschikbaar gekomen is. In Nederland hebben we bijvoorbeeld de Litebit fiatexchange waar Dash kopen kan met euro’s. Maar in Zuid-Amerika was dit een ondergesneeuwd kindje. Dat Panda de deuren wagenwijd openzet voor de gebruikers, dat is duidelijk te zien aan de mogelijkheden die geboden worden. Gebruikers kunnen Dash kopen en verkopen tegen gereduceerde prijzen en vijf gebruikers krijgen Dash na een loting waarbij gekeken wordt naar het gebruik van de munt in december. Ontwikkelingen die erg welkom zijn, aangezien Dash een stabiele factor kan betekenen.

Volatiliteit versus hyperinflatie

Onlangs is Venezuela zwaar getroffen door inflatie. Het bleef echter niet bij inflatie, het sloeg door naar een hyperinflatie en het IMF voorspelt dat de inflatie over de tien miljoen procent kan schieten wanneer het tij niet gekeerd wordt. De president schrapte al vijf nullen van de nationale munteenheid en verhoogde de lonen, maar het einde is nog lang niet in zicht. Juist in dit licht zijn cryptovaluta interessant omdat het een stabielere basis biedt dan de hyperinflatie van de nationale munt. Ja, cryptovaluta zijn volatiel en koersen kunnen in alle richtingen bewegen, maar een hyperinflatie van meer dan een miljoen procent is bijzonder onwaarschijnlijk.

Hyperinflatie in Venezuela: het moment voor cryptovaluta?

Of het een keerpunt betekent, dat is nog maar de vraag. Wat wél duidelijk is, is dat Venezuela de voorloper is wanneer het gaat om het investeren in cryptovaluta in Zuid-Amerika. Dit heeft zonder twijfel te maken met de hyperinflatie. Mensen willen hun geld vastzetten zodat het niet verder in waarde daalt.

Wat betekent dit voor Dash zelf?

De community achter Dash (tikker: Dash) is al lange tijd bezig met het lobbyen bij exchanges wereldwijd om de munten daar op de markt te krijgen. Dash is de laatste maanden druk aan het werk geweest met uitbreidingen en kan de munt worden die een betere betaaloptie biedt in achtergebleven gebieden, of de gebieden die getroffen zijn door economische rampspoed. Dat juist Dash zich hiervoor leent is geen geheim: transacties zijn snel en goedkoop en worden verricht via een veilige blockchain. Ook het laatste is van groot belang in gebieden waar mensen geen vertrouwen meer hebben in de regering of het economische systeem. Dit betekent dat de implementatie van Dash bij Panda een stap is waar veel Zuid-Amerikanen op hebben gewacht, met name in Venezuela.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.