Polkadot (DOT) passeert met een sterke uptrend de 25 dollar: wat volgt?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Polkadot (DOT) passeert met een sterke uptrend de 25 dollar: wat volgt?

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Monitors met handelsgrafieken erop

Polkadot kwam een stapje dichter bij het bereiken van haar hoogste punt ooit toen de DOT prijs de 25 dollar overschreed

Fundamentals en eerdere prijsprestaties

Polkadot laat vanaf 28 december een grote opwaartse trend zien, waar het tot op de dag van vandaag in is gebleven. De cryptovaluta wist de afgelopen dagen van 5 dollar dieptepunten naar hoogtepunten boven de 25 dollar te stijgen. Dit werd allemaal mogelijk gemaakt door de fundamentals van DOT, die buitengewoon sterk zijn.

DOT slaagde erin om van week op week een winst van 17,64% te boeken. In vergelijking met andere cryptovaluta’s won BTC 17,63%, terwijl ETH in dezelfde periode 3,89% winst wist te behalen.

Op het moment van schrijven verhandelt DOT voor 25 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsstijging van 57,57% vertegenwoordigt. Polkadot is, met een waarde van 22,87 miljard dollar, momenteel de 6e grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie.

DOT/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

Polkadot (DOT) leek schijnbaar haar top te hebben bereikt nadat het zichzelf niet voorbij het gebied zo rond de 20,85 dollar kon pushen. Een recente stijging van de koopkracht, aangewakkerd door haar fundamentals, duwde de prijs echter omhoog naar (en voorbij) de 25 dollar. Hoewel het onzeker is wat Polkadot qua prijsrichting nu zal doen, is één ding zeker: zulke sterke fundamentals zullen de prijs op een gegeven moment zonder meer boven haar hoogste punt van 50,70 dollar brengen.

DOT staat bij 25 dollar voor een sterke weerstandszone, terwijl het eerste sterke ondersteuningsniveau op 20,85 zit.

DOT/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De RSI van DOT is, met een huidige waarde van 74.11, op het dagelijkse tijdsbestek de overbought zone binnen gegaan.

DOT/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Het uurlijkse tijdsbestek toont ons een gebrek aan betekenis voor de EMA’s van 21 uur en 50 uur. Dit betekent dat handelaren er niet op moeten rekenen dat deze lijnen als sterke ondersteunings- of weerstandsniveaus fungeren.

DOT/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het volume van DOT staat nog steeds op extreem hoge niveaus, wat aangeeft dat de cryptovaluta ervoor strijdt om voorbij het 25 dollar niveau te kunnen komen.