Polkadot prijsvoorspelling nu het Moonbeam ecosysteem groeit

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Polkadot prijsvoorspelling nu het Moonbeam ecosysteem groeit

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De Polkadot prijs is niet achtergebleven in de aanhoudende uitverkoop van cryptocurrency. Het DOT-token wordt verhandeld op $17,15, wat ongeveer 68% onder het hoogste punt van november vorig jaar is. De prijs ligt ook dicht bij het laagste punt sinds augustus 2021.

Waarom crashte de DOT-prijs?

Polkadot is een toonaangevend blockchain-project dat is gemaakt door Anthony Wood, een computerwetenschapper. Het netwerk wil het ideale platform zijn voor ontwikkelaars in web 3.0 en andere gedecentraliseerde projecten.

Polkadot gebruikt verschillende belangrijke technologieën om zich te onderscheiden van andere projecten. Het maakt bijvoorbeeld gebruik van relay chain-technologie die verantwoordelijk is voor beveiliging, interoperabiliteit tussen ketens en consensus.

Polkadot gebruikt ook parachains, dit zijn onafhankelijke blockchains die hun eigen tokens en bewerkingen kunnen hebben. Het heeft ook parathreads en bruggen.

De DOT-prijs heeft het de afgelopen maanden moeilijk gehad, omdat beleggers zich zorgen maken over de stijgende inflatie en de algehele overgang naar hoge rentetarieven. De Federal Reserve zal naar verwachting deze week beginnen met het verhogen van de rentetarieven. Dit verklaart ook waarom andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum zich allemaal hebben teruggetrokken.

De andere reden is dat beleggers zich zorgen maken over het ecosysteem van Polkadot na de succesvolle parachain-veilingen die in 2021 plaatsvonden. In totaal hebben de veilingen miljarden dollars opgehaald. Acala heeft bijvoorbeeld 32,5 miljoen DOT's opgehaald met een waarde van meer dan $1,25 miljard.

Er zijn zorgen over de algehele groei van deze ecosystemen. Op vrijdag maakte Moonbeam bekend dat het twee maanden na de lancering een opmerkelijke groei had doorgemaakt. Het heeft meer dan 3 miljoen transacties verwerkt terwijl meer dan 92 miljoen van zijn tokens waren ingezet.

Met het netwerk zijn al meerdere projecten gerealiseerd. Sommigen van hen zijn onder andere Bitcoin Suisse, Curve Finance, Solarbeam en Nova Wallet. Toch is het nog te vroeg om te voorspellen of Moonbeam en andere Polkadot projecten succesvol zullen zijn.

Polkadot prijsvoorspelling

De dagelijkse grafiek laat zien dat de DOT-prijs de afgelopen maanden in een bearish trend is geweest. Bij nadere beschouwing blijkt dat het een tijdje onder de 25-daagse en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) is gebleven. Dat is een signaal dat de bears nog steeds de touwtjes in handen hebben.

Tegelijkertijd is de Polkadot prijs onder het Fibonacci-retracementniveau van 78,6% gedaald, terwijl de Relative Strength Index (RSI) zich op het neutrale niveau van 50 bevindt.

Daarom is het pad van de minste weerstand voor de munt naar beneden, met het volgende belangrijke niveau om naar te kijken op $14,20.