Polkadot trotseert de markt met dagelijkse winsten in dubbele cijfers

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Polkadot trotseert de markt met dagelijkse winsten in dubbele cijfers

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Polkadot DOT coin conceptfoto

Polkadot (DOT) slaagde erin om beter dan de markt te presteren door tweecijferige winsten te boeken terwijl de prijs in de richting van de 10 dollar kruipt

Polkadot is, na een grote prijsexplosie, snel gaan zakken als een reactie op de Bitcoin neergang. De DOT bulls slaagden er echter in om de controle van de bears terug te krijgen en hebben zo de opstijging hervat, waardoor de prijs de afgelopen 24 uur met meer dan 10% steeg.

De algemene vooruitzichten van DOT zijn vanwege de fundamentele factoren buitengewoon optimistisch. Binance kondigde bijvoorbeeld op 23 december aan dat ze het Polkadot project met een financiering van 10 miljoen dollar zullen steunen. Bovendien heeft Binance op een gegeven moment het ETH/BUSD paar op de hoofdpagina naar het DOT/BUSD paar aangepast, waardoor Polkadot veel meer aandacht krijgt.

Nadat het goede nieuws naar buiten kwam, ontwikkelden de technische indicatoren zich synchroon met de basisprincipes en stuwden de prijs van DOT verder omhoog. DOT slaagde erin om week op week 0,69% te verliezen; in vergelijking met andere cryptovaluta’s scoorde BTC een verlies van 16,66%, terwijl ETH in dezelfde periode 13,97% wist te verliezen.

Op het moment van schrijven verhandelt DOT voor 9,20 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsstijging van 95,88% vertegenwoordigt.

DOT/USD

Polkadot (DOT) brak op 28 december uit haar lange termijn range, waarbij de prijs van iets boven de 5 dollar naar boven de 10 dollar steeg. De neergang van Bitcoin veroorzaakte evenwel uiteindelijk een terugval in DOT/USD, die iets minder dan een week duurde. Vandaag echter, na het vinden van steun op het 21 dagen voortschrijdend gemiddelde en de creatie van een Doji kaars recht boven de EMA, kwam Polkadot weer in de richting van 10 dollar terug.

DOT wordt na de 9,30 dollar en alles tot iets boven de 10 dollar met een sterke weerstandszone geconfronteerd. Aan de andere kant heeft het 21 dagen voortschrijdend gemiddelde een immens ondersteuningsniveau getoond.

DOT/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De RSI van DOT heeft, nadat het de 10 dollar bereikte, op het dagelijkse tijdsbestek langzaam het overbought gebied verlaten. De RSI is momenteel neutraal, met een waarde van 59,19.

DOT/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het 1-uurs tijdsbestek van DOT is iets minder belangrijk in vergelijking met het dagelijkse, maar kan nog steeds veel dingen verklaren. We kunnen zo duidelijk zien hoe de prijs op zowel die van het 21 uur als van die van het 50 uur niveau reageerde. Aan de andere kant kunnen we ook constateren dat de EMA van 21 uur de EMA van 50 uur oversteekt en hiermee een bullish signaal afgeeft.