Polygon onthult ID-platform om ZK identiteit Web3-apps boost te geven

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Polygon onthult ID-platform om ZK identiteit Web3-apps boost te geven

By Charles Thuo - Kort bericht

Polygon, een L2-schaaloplossing gelanceerd op de Ethereum-blockchain, heeft zijn nieuwe identiteitsplatform, Polygon ID, onthuld, mogelijk gemaakt door zero-knowledge (ZK) cryptografie.

Het protocol is echter nog in ontwikkeling en verwacht in het tweede kwartaal van 2022 een software development kit (SDK) en een openbare versie van de ID-portemonnee-app uit te brengen.

Polygon ID

Polygon ID zal de ZK-identiteit voor Web3-applicaties vergemakkelijken. ZK proof voorkomt de onthulling van onnodige informatie door de gebruiker in staat te stellen een cryptografische verifier te gebruiken om de authenticiteit van iets te bewijzen. Het team zei dat ze van ZK tech een "centrum van zijn strategische visie hebben gemaakt en $1 miljard hebben toegezegd aan gerelateerde projecten."

Daarnaast maakt Polygon ID gebruik van de Circom ZK-toolkit en het Iden3-protocol.

In een verklaring op dinsdag zei Mihailo Bjelic, mede-oprichter van Polygon:

"Polygon ID is standaard privé, biedt verificatie in de keten en attest zonder toestemming, er is nu niets in de digitale identiteitsruimte dat al deze vakjes aanvinkt. Het is ook een geweldige showcase voor hoe zero-knowledge proofs ons kunnen helpen een betere wereld te creëren.”

Het team heeft de laatste tijd veel vooruitgang geboekt, waarbij Polygon in de eerste week van februari $450 miljoen aan fondsenwerving wist op te halen van Softbank, Shark Tank's Kevin O'Leary en Sequoia Capital India.

Alvorens geld in te zamelen met meer dan 40 VC-bedrijven, kondigde Polygon in augustus 2021 de overname aan van Hermez Network voor $250 miljoen, en later medio december 2021 kreeg het Mir-protocol voor $400 miljoen om de ZK-rollup-technologie te stimuleren.

Polygon beschreef zijn vier eigenschappen:

“Polygon ID heeft de volgende eigenschappen: [A] blockchain-gebaseerde ID voor gedecentraliseerde en zelf-soevereine modellen, zero-knowledge native protocollen voor ultieme gebruikersprivacy, schaalbare en private on-chain verificatie om gedecentraliseerde apps en gedecentraliseerde financiën te stimuleren, en [openstaan] voor bestaande normen en ecosysteemontwikkeling.”