Portal presenteert multi-chain oplossing voor de beveiliging van cross-chain bridges

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Portal presenteert multi-chain oplossing voor de beveiliging van cross-chain bridges

By Harshini Nag - Kort bericht

In reactie op de toenemende bezorgdheid over de veiligheid van cross-chain bridges, heeft de op Bitcoin gebaseerde cross-chain gedecentraliseerde exchange Portal voorzitter Chandra Duggirala gezegd dat het bedrijf gelooft in een toekomst met meerdere ketens zonder ingepakte tokens of bewaring door derden.

De echte cross-chain DEX heeft een raamwerk voorgesteld waarin de fondsen van elke partij alleen worden vergrendeld tijdens de uitvoering van de transactie en niet opnieuw worden gebonden of gerepliceerd naar andere ketens om de veiligheid van de activa van gebruikers te waarborgen

In eenbericht op Reddit vorige maand legde Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin uit dat hij pessimistisch was over een cross-chain blockchain-ecosysteem in de toekomst. De crypto-held wees erop dat cross-chain bridges fundamentele beveiligingsbeperkingen hebben, met name hun kwetsbaarheid voor 51% aanvallen.

Buterin voerde aan dat ketenoverschrijdende bruggen de mogelijkheid openen dat aanvallers geld stelen door tokens naar een andere keten te verplaatsen en voegde eraan toe dat het beter is voor de afzonderlijke blockchain-gemeenschappen om afzonderlijk te leven dan dat ze allemaal vechten om invloed op hetzelfde.

Duggirala was het eens met de visie van Buterin en ging in op waarom bruggen moeilijk te beveiligen zijn:

Het inpakken van activa op andere ketens erft in feite de garanties van een IOU. Wanneer honderden miljoenen en miljarden dollars worden beveiligd door slecht ontworpen systemen en bewaarders met niet-geteste beveiligingspraktijken, wordt het moeilijk om gebruikersgelden veilig te stellen."

De "code is wet"-aard van openbare blockchains maakt het waarborgen van veiligheid des te belangrijker, zei de uitvoerende macht.

De eenvoud van Bitcoin samen met zijn bewezen vermogen om duurzame contracten en transactiemodellen te creëren, maakt het een ideale oplossing in vergelijking met alle experimentele benaderingen op de markt, voegde hij eraan toe.

Cross-chain-oplossingen verhogen niet alleen het aantal aanvalsvectoren voor de activa over een groter netwerkoppervlak, maar vergemakkelijken ook de overdracht via een verscheidenheid aan externe federaties die mogelijk niet langer gedecentraliseerd en betrouwbaar zijn.

Portal lost dit op door peer-to-peer atomaire swaps. Gebruikers kunnen activa zonder vertragingen over blockchains, geblokkeerde fondsen, exploits of zelfs een centrale server overdragen, waardoor het zeer goed bestand is tegen dergelijke aanvallen.

Johnny Dilley, de uitvinder van Liquid Federation, legt uit hoe een peer-to-peer atomaire swap veilige overdrachten tussen blockchains mogelijk maakt:

“….Gebruikers die niet in staat zijn om de betrouwbaarheid van de systemen te beoordelen, zullen blind worden beroofd. De industrie heeft een slimmer, permanent antwoord nodig voor het verplaatsen van activa binnen de keten, en Portal is de beste stap voorwaarts op dat pad.”