HomePresidentskandidaat Brock Pierce werd een dagvaarding geserveerd

Presidentskandidaat Brock Pierce werd een dagvaarding geserveerd

Pierce’s werk als de medeoprichter van Block.one is teruggekomen om hem te achtervolgen

Brock Pierce heeft veel hoofden doen omdraaien toen hij aankondigde dat hij zich voor president kandidaat stelde. De voormalige kindacteur, die nu meer bekend staat als de mede-oprichter van de Tether cryptovaluta en het Block.one bedrijf voor blockchain toepassingen, had zijn presidentiële kandidatuur rond technologie opgebouwd.

Zijn jacht op de presidentiële zetel heeft hem echter kwetsbaar gemaakt, niet alleen voor kritiek op zijn campagne platform, maar alsook voor aanvallen op zijn vermogen om het EOS blockchain platform te creëren.

Terwijl hij de hand schudde tijdens een campagnebijeenkomst, die de opening markeerde van zijn hoofdkantoor in New York City, ontving Pierce van een gemaskerde omstander een gerechtelijke dagvaarding.

James Koutoulas, de CEO van Typhon Capital Management, tweette later om te bevestigen dat zijn team verantwoordelijk was voor het serveren van de dagvaarding.

“Ons team serveerde @brockpierce een dagvaarding voor effectenfraude tijdens zijn bijeenkomst in NYC. Pro tip: als je probeert te voorkomen dat je voor een multi-miljarden fraudezaak gedagvaard wordt, stop dan wellicht met bizarre presidentiële campagnes”, aldus de tweet.

“Terwijl we vooruitgang boeken bij het verantwoordelijk houden van deze oplichter, kan je gerust contact opnemen indien je geld hebt verloren na het kopen van EOS in de ICO of op een uitwisseling”, voegde hij er in een subtweet aan toe.

“Brock had geweigerd om via zijn raadsman de dagvaarding van ons te accepteren, dus hebben we hem een dagvaarding geserveerd tijdens een bijeenkomst voor zijn presidentiële campagne”, legde Koutoulas uit aan de online mediadienst Decrypt.

De verstrekker van de dagvaarding bracht Pierce formeel op de hoogte van een class action rechtszaak die in mei bij de federale rechtbank werd ingediend; dit namens iedereen die ooit tussen juni 2017 en de huidige datum EOS tokens heeft gekocht of ontvangen.

“De rechtszaak gaat om een vermeende schending van een fiduciaire plicht en ongerechtvaardigde verrijking door de gedaagden, die zowel de huidige als voormalige bestuurders omvatten”, legde een persbericht van PRNewswire uit.

Afgezien van Pierce noemde de class action rechtszaak ook de andere Block.one medeoprichters: Brendan Blumer en Daniel Larimer, evenals hun collega Ian Grigg.

De aanklacht beweert dat Block.one, dat verantwoordelijk is voor de EOS blockchain, de EOS tokenverkoop niet bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission geregistreerd heeft. De verkoop bracht ongeveer 4 miljard dollar aan Ether op.

De aanklacht beweert ook dat de beklaagden niet transparant over hun activiteiten waren met hun investeerders en dat ze niet openbaarden dat ze door de SEC onderzocht werden, die een klacht over Block.one voor 24 miljoen dollar schikte.

Block.one is in 2017 opgericht en is zowel in Virginia als Hong Kong actief. Het is echter op de Kaaimaneilanden geregistreerd.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.