Prijs Tezos is met 63% gedaald ten opzichte van ATH. Kopen in de dip?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Prijs Tezos is met 63% gedaald ten opzichte van ATH. Kopen in de dip?

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De prijs van Tezos heeft de afgelopen maanden het momentum verloren toen de Fear&Greed Index op de markt zich terugtrok. XTZ, het native token, wordt verhandeld tegen $3,5, wat ongeveer 63% onder het hoogste niveau van 2021 is. De marktkapitalisatie is gedaald tot ongeveer $2,9 miljard, waarmee het de 46e grootste munt ter wereld is.

Tezos onder druk

Tezos is een van de oudste blockchainprojecten ter wereld. Het is een project dat is ontworpen om te evolueren naarmate de industrie groeit. Tegenwoordig bestaat het ecosysteem uit apps in alle sectoren, zoals gedecentraliseerde financiën (DEFI), Non Fungible Tokens (NFT) en zelfs de metaverse.

Tezos is bekend geworden door zijn NFT-projecten. Vorige week bereikte het netwerk bijvoorbeeld een deal van $27 miljoen met Manchester United, een van de bekendste voetbalteams ter wereld.

Als onderdeel van de sponsoring zal Tezos zijn logo zien op de tenues van Manchester United en andere mediapublicaties. Het doel is om meer mensen kennis te laten maken met het ecosysteem en mogelijk het XTZ-token te kopen. Meer nog, door de deal zal het team de Tezos-blockchain gebruiken om zijn NFT's te bouwen.

Tezos heeft al meerdere sportinvesteringen gedaan. Het meest opvallende is de sponsoring van RedBull, een van de best presterende Formule 1-teams. Het werkt ook samen met MacLaren Racing, een ander iconisch team in de Formule 1.

Tezos heeft de afgelopen maanden ook zijn ecosysteem zien groeien. Enkele van de toonaangevende apps die met zijn netwerk zijn gebouwd, zijn onder andere BazaarNFT, Beacon, CTez en FlameDefi.

De grootste uitdaging voor Tezos is echter dat de sector competitief wordt. Tegenwoordig zijn er tientallen Ethereum-killers die betere snelheden hebben dan Tezos. Dit verklaart waarom de rangorde onder cryptocurrencies aan het afnemen is.

Tezos prijsvoorspelling

De daily chart laat zien dat de XTZ-prijs de afgelopen maanden flink is gedaald. Het heeft zelfs een death cross gevormd, wat gebeurt wanneer de 200-daagse en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden een cross-over maken. Oscillatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) en MACD zijn ook gedaald.

Daarom is de kans groot dat de prijs van Tezos de komende weken blijft dalen. Als dit gebeurt, is de volgende belangrijke ondersteuning om naar te kijken $2,50, het laagste niveau deze maand.