Prijs van Cardano (ADA) stabiel boven de 1 dollar: wat volgt er nu?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Prijs van Cardano (ADA) stabiel boven de 1 dollar: wat volgt er nu?

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Cardano logo op een laptop toetsenbord

Cardano’s prijs stabiliseerde zich na een periode van volatiliteit boven de 1 dollar. Dit is wat er is gebeurd en wat je de komende dagen van ADA kunt verwachten

Fundamentals en eerdere prijsprestaties

Cardano’s algehele vooruitzichten zijn de laatste tijd geweldig, vooral met de vooruitgang die het boekte bij de lancering van de Goguen upgrade (smart contracts activatie), evenals de lancering van de Mary upgrade op het mainnet.

Cardano’s relatieve plaats in het ecosysteem is echter enigszins gedevalueerd, aangezien de Binance Smart Chain (een andere concurrent van Ethereum) de laatste tijd veel aandacht kreeg en met haar BNB coin zelfs de derde plek in de marktkapitalisatie top 10 innam.

ADA slaagde erin om van week tot week 11,44% te winnen. In vergelijking met andere cryptovaluta’s presteerde het beter dan het 2,7% verlies van BTC en het 14,28% verlies van ETH. Cardano is, met een waarde van 32,26 miljard dollar, momenteel de op vier na grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven verhandelt ADA voor 1,035 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsstijging van 135,87% vertegenwoordigt.

Flash crash van Cardano?

Kraken had op 22 februari connectiviteitsproblemen, waardoor veel handelaren geliquideerd werden en in wezen talloze cryptovaluta’s crashten, waarbij Cardano en Ethereum het meest beïnvloed werden. Tijdens de flash crash bereikte de prijs van Cardano een dieptepunt van 0,156 dollar voordat het snel weer omhoog ging.

Na een grondig onderzoek verklaarde Kraken dat, hoewel ze last van connectiviteitsproblemen hadden, hun servers correct werkten.

ADA/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

Cardano heeft gisteren blijkbaar haar gezonde retracement fase beëindigd, aangezien de prijs met bijna 20% steeg, waarbij de dagelijkse kaars boven de 1 dollar afsloot. Hoewel de handel van vandaag traag verloopt, kunnen het dalende volume en het algehele bullishe sentiment rond ADA op korte termijn op een opwaartse beweging wijzen.

Het dichtstbijzijnde ondersteuningsniveau van ADA is de 21-daagse EMA, terwijl het verder met een grote weerstand in de zone boven de 1,12 dollar te maken heeft.

ADA/USD Dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

ADA’s RSI staat op het dagelijkse tijdsbestek, met een waarde van 68,40, op het punt het overbought gebied binnen te gaan.

ADA/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Als we op het uurlijkse tijdsbestek inzoomen, dan kunnen we constateren dat ADA op dit ogenblik consolideert en op een licht dalend volume zijwaarts handelt. ADA’s onderkant wordt goed door de EMA’s van 21 uur en 50 uur gedekt, terwijl het eerste grote ondersteuningsniveau het 23,6% Fib retracementniveau van 0,955 dollar is.

ADA/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Wat staat Cardano (ADA) nog meer te wachten?

Hoewel de prijs van Cardano zeker positief beïnvloed zal worden door de lancering van de Mary upgrade, is de algehele langetermijnpositie enigszins aangetast door het succes van de Binance Smart Chain. Het succes van BSC heeft feitelijk een andere concurrent op de markt gebracht, één die door de grootste uitwisseling ter wereld gefinancierd wordt: Binance.