Prijsvoorspelling Bitcoin nu de rente op Amerikaanse obligaties stijgt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Prijsvoorspelling Bitcoin nu de rente op Amerikaanse obligaties stijgt

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De prijs van Bitcoin (BTC/USD) bleef binnen een krappe bandbreedte, aangezien beleggers reageerden op de relatief veerkrachtige rente op Amerikaanse staatsobligaties. Bitcoin zit vast op $38.500, waar het de afgelopen dagen was. Deze prijs is aanzienlijk lager dan het hoogste punt ooit, van bijna $70.000, terwijl de totale marktkapitalisatie is gedaald tot ongeveer $732 miljard.

Stijgende obligatierendementen

De Amerikaanse obligatierendementen bleven dinsdag stijgen terwijl beleggers wachtten op het aanstaande rentebesluit van de Federal Reserve. Maandag passeerde de 10-jaarsrente voor het eerst in jaren het belangrijke weerstandsniveau van 4%. De 30-jaarsrente steeg ook tot boven de 3%, terwijl de 2-jaarsrente ongeveer 2,7% bedraagt.

De uitverkoop van obligaties vond plaats terwijl beleggers wachtten op het aanstaande rentebesluit van de Federal Reserve, dat voor woensdag is gepland. Economen gepolst door Reuters en Bloomberg verwachten dat de Fed deze week een beetje agressief zal klinken in haar besluit. Deze visie weerspiegelt het feit dat de inflatie in het land is gestegen tot het hoogste niveau in jaren.

Lees meer over hoe je Bitcoin kunt kopen met PayPal .

De prijsactie van Bitcoin weerspiegelt die van andere activa zoals aandelen en grondstoffen. Futures gekoppeld aan de Dow Jones zijn met meer dan 14% gedaald ten opzichte van hun hoogste niveau in maart. Hetzelfde geldt voor andere indices zoals de Dow Jones en de S&P 500-index. Bitcoin heeft de afgelopen dagen een sterke correlatie met aandelen gehad.

Verder reageert de prijs van BTC op tekenen dat de vraag naar de munt afneemt. Gegevens uit de keten laten zien dat de instroom van zowel kleine als grote investeerders de afgelopen weken een beetje gedempt is geweest.

Bitcoin prijs voorspelling

De daily chart laat zien dat de prijs van BTC zich de afgelopen dagen in een sterke bearish trend bevindt. Het is onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gedaald. Tegelijkertijd is de prijs iets boven de onderkant van het paars oplopende kanaal bewogen. De prijs blijft ook iets onder de onderkant van het oversold-niveau.

Daarom zijn de vooruitzichten van Bitcoin tegen deze prijs neutraal. Een beweging onder de onderkant van de trendlijn zal een signaal sturen dat beren de overhand hebben gehad en het veel lager duwen. Aan de andere kant zal een beweging boven de weerstand bij 40.000 dollar betekenen dat de bulls de overhand hebben gehad.