PrimeXBT Lead Analist Kim Chua: USD lijkt klaar voor meer opwaartse beweging

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

PrimeXBT Lead Analist Kim Chua: USD lijkt klaar voor meer opwaartse beweging

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
PrimeXBT

In een tijd waarin het grootste deel van de wereld nog steeds de impact van Covid-19 aan het tellen is, en plannen uitrollen om te proberen het economische effect ervan tegen te gaan, zijn de ogen ook gericht op de grotere rol die stimuleringsmaatregelen en andere Covid-19 bestrijdingsstrategieën op de markten zullen hebben.

De VS heeft veel onderzoek gezien rond haar stimuleringsprogramma’s, met het laatste voorgestelde pakket onder de nieuwe regering dat zou oplopen tot $ 1,9 biljoen. Theoretisch is dit soort economische steun niet positief voor de sterkte van de Amerikaanse dollar, maar analist Kim Chua van PrimeXBT gelooft dat de munt klaar lijkt voor een grotere opwaartse beweging in de komende weken en maanden.

DXY ziet er sterk uit

Hoewel er meer stimuleringsmaatregelen van de VS komen, is de USD 2021 sterker geworden en charttechnisch heeft de USD dollar index (DXY) een omgekeerde kop en schouders breakout, wat een eerder bullish formatie is, legde Chua uit.

De neklijn van 91,0 is doorbroken en daarmee lijkt de DXY klaar om hoger te gaan richting het breakout-doel van 92,5. Omdat de USD bovendien het meest short zit in 2020, zou de DXY hoger kunnen opveren wanneer traders zich haasten om hun shorts te coveren, wat de DXY naar 93 en hoger zou kunnen brengen.

Tenzij er veel shortcovering is, of dat de Amerikaanse stimulans niet doorkomt, zou het gebied tussen 93 en 94.5 een sterke weerstand moeten vormen om de stijging van de DXY in toom te houden.

Herhaalt de geschiedenis zich?

De eerste stimuleringswet die werd voorgesteld tijdens de Covid-19 pandemie had zijn impact op de dollar in maart 2020. De redenering hierachter is dat de stimulans de risicobereidheid stimuleerde, en de vraag naar de veilige havenvaluta verminderde.

Een groot probleem in de markt toen Copnvid-19 de markt begon te beïnvloeden, was dat beleggers agressief de dollar kochten vanwege zijn safe-haven status, er was een nijpend tekort aan Amerikaanse dollars.

Maar wanneer deze stimuleringspakketten komen, neemt de druk op de harde dollar af als gevolg van de vlaag van vraag naar contant geld. De ‘big bazooka’ van stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve in maart zorgde ervoor dat de dollar veel van zijn winst ten opzichte van zijn belangrijkste tegenhangers terugwon.

Een nieuwe situatie

De manier waarop de wereld omgaat met de gevolgen van Covid-19 voor de markt is heel anders dan de manier waarop in maart 2020 werd gereageerd. Er was minder paniek en angstzaaierij, en de markten hebben laten zien dat ze in staat zijn om op deze onzekerheid te reageren.

Voor de USD is het ook een andere ruimte, aangezien de munt haar kracht toonde na de eerste stimuleringsmaatregelen en nu stabieler lijkt als een wereldwijde veilige haven in het licht van een tweede pakket. Het vermogen van de USD om gelijke tred te houden met de nieuwe stimulans zou wel eens te danken kunnen zijn aan zijn relatief standvastige kracht tijdens de hele pandemie.

Over Kim Chua, PrimeXBT Marktanalist:

Kim Chua is een institutionele handelsspecialist met een track record van succes dat zich uitstrekt over toonaangevende banken, waaronder Deutsche Bank, China Merchants Bank, en meer. Later lanceerde Chua een hedgefonds dat zeven jaar lang consistent rendementen van drie cijfers behaalde. Chua is ook een opvoeder in hart en nieren die haar eigen handelscurriculum ontwikkelde om haar kennis door te geven aan een nieuwe generatie analisten. Kim Chua volgt zowel de traditionele als de cryptocurrency markten op de voet en is gretig op zoek naar toekomstige investerings- en handelsmogelijkheden nu de twee enorm verschillende activaklassen beginnen samen te komen.