Problemen met herbruikbaar adres IOTA opgelost door Van Wijk

Een van de grootste problemen binnen het ecosysteem van IOTA lijkt opgelost door Olaf van Wijk. Hij publiceerde een blog waarin hij in detail uitlegde hoe IOTA-Pay het probleem van het opnieuw gebruiken van een adres oploste. Dit is hét probleem waar de gebruikers van IOTA-wallets mee worstelen. Een deel van de private key wordt namelijk getoond tijdens het verifiëren van transacties, waardoor meermalen gebruikmaken van eenzelfde adres zorgt voor risico’s op het gebied van de veiligheid van het kapitaal op de cryptocurrency wallet.

Kritiek op de focus vanuit de community

Vanuit de community is kritiek gekomen. Er werd gesteld dat de focus verkeerd is omdat er nog geen kwantumcomputer is die een aanval kan doen op de IOTA-adressen en dat het probleem daarmee irrelevant is. De focus zou volgens deze mensen elders moeten liggen. Moog, zelf al lid van de community sinds de eerste dagen, zegt hierop dat IOTA zich bezighoudt met de toekomst en bestand moet zijn tegen alle mogelijke problemen die bij het IoT omhoog kunnen komen. Met andere woorden: de problemen van morgen moeten vandaag aangepakt worden zodat de blockchain klaar is voor de taken die in het verschiet liggen.

Ook Van Wijk is een van de mensen die kritiek gehad heeft op de focus. Er werd namelijk vooral gezocht naar een tweede laag als beveiliging om zo het probleem op te lossen waar IOTA mee worstelt. In zijn blog geeft Van Wijk aan dat alle opties met een tweede laag als beveiliging problemen aantonen wanneer het gaat om de zes belangrijkste eigenschappen die Van Wijk identificeert. Dat betekent concreet dat er gedacht moet worden aan nieuwe oplossingen, zoals het integreren van IOTA-Pay zoals Van Wijk zelf voorstelt.

Wat betekent dit op korte termijn voor IOTA?

Hoewel de ontwikkelingen zonder enige twijfel interessant te noemen zijn, gebeurt er op de korte termijn niets. IOTA-Pay zit namelijk nog in de fase van ontwikkeling en kan daarom nog niet geïntegreerd worden. Ook is het de vraag in hoeverre de community akkoord gaat met de oplossing van Van Wijk. De problemen zijn duidelijk, het niet opnieuw kunnen gebruiken van een IOTA-adres maakt het hergebruiken van contacten omslachtig en zorgt voor meer werk, maar de community wil de aandacht hebben voor andere problemen.

Internet of Things: de belangrijkste focus van de IOTA-blockchain

Van Wijk denkt zelf dat het gebruik van IOTA-Pay enorme voordelen zal hebben voor de gebruikers van IOTA-wallets. Zij kunnen contacten opslaan, adressen bijwerken, notities maken en dat vereenvoudigt het proces van het gebruiken van de cryptovaluta aanzienlijk. Wanneer dit erdoor komt én werkt, is IOTA een stuk verder met het voorbereiden van de toekomst van IoT, maar dan moet de community hier wel achter komen te staan.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.