ProShares vraagt toestemming voor een inverse Bitcoin Futures ETF

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

ProShares vraagt toestemming voor een inverse Bitcoin Futures ETF

By Benson Toti - Kort bericht

De nieuwe SEC Bitcoin exchange-traded fund (ETF)-aanvraag van ProShares lijkt een product aan te bieden waarmee beleggers gemakkelijk tegen Bitcoin kunnen wedden.

ProShares, het bedrijf achter een op de beurs verhandeld fonds voor Bitcoin-futures dat in 2021 is goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft goedkeuring aangevraagd voor een nieuw fonds dat is gericht op beleggers die op zoek zijn naar short kansen op de Bitcoin-markt.

De aanvraag van het bedrijf bij de SEC is voor een Short Bitcoin Strategy ETF, volgens documenten van de Amerikaanse toezichthouder op de effectenmarkten.

De inverse ETF volgt futures en niet de spot BTC-prijs, met (-1x) rendementen op basis van de dagelijkse prestaties van de Bitcoin Futures Contracts Index.

"Het Fonds streeft er niet naar om zijn gestelde beleggingsdoelstelling te bereiken over een periode van meer dan één dag ", aldus het bedrijf in een samenvatting van de aanvraag.

Een 'kans', zegt analist

De aanvraag van ProShares voor een nieuwe Bitcoin ETF komt in de nasleep van talrijke afwijzingen van spot Bitcoin ETF's sinds het bureau afgelopen oktober de Bitcoin Strategy ETF (BITO) van het bedrijf goedkeurde.

Hoewel de SEC het nieuwe fonds kan afwijzen om het toe te voegen aan een lijst van velen die in de loop der jaren zijn weggegooid, zou de goedkeuring van BITO vorig jaar van cruciaal belang kunnen zijn voor de nieuwste aanvraag van ProShares.

Eric Balchunas, een analist bij Bloomberg Intelligence, is van mening dat hij een positief resultaat ziet voor de Short Bitcoin Strategy ETF, ondanks de voorrang in de afwijzing van een vergelijkbaar product vorig jaar door ETF-aanbieder Direxion.

Naar zijn mening heeft de nieuwe ETF van ProShares een "kans" door het eerdere succes van het bedrijf en het ontbreken van grote problemen rond Futures ETF's.